MY KTEO

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Χαλκίδα: Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου(ΦΩΤΟ)

Με τις καμπάνες της πόλης να ηχούν χαρμόσυνα εορτάστηκε με λαμπρότητα και υψηλό φρόνημα η εθνική επέτειος του ΟΧΙ στη Χαλκίδα την Παρασκευή το πρωί, παρουσία εκπροσώπων

της πολιτειακής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πολιτικής σκηνής του τόπου. Λίγο μετά τις 11 το πρωί έλαβε χώρα η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό και διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας Γεώργιο Γεράση. 

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των φορέων. Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν η τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων με τους στρατιώτες του αγήματος της Σχολής Πεζικού να ψάλλουν τους στίχους του.

Αμέσως μετά έλαβε χώρα η παρέλαση των μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ενώπιον των επισήμων, αλλά και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την παραλία της Χαλκίδας και χάρισε το πιο ζεστό του χειροκρότημα σε όσους με καμάρι και περηφάνια παρέλασαν προς τιμή των πεσόντων ηρώων του έπους του ’40. Σχολεία, Σύλλογοι, Ερυθρός Σταυρός και Σαμαρείτες, Πρόσκοποι και Special Olympics, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων, το άγημα της Σχολής Πεζικού και η Αστυνομία έκαναν το καθήκον τους και φάνηκαν αντάξιοι του νοήματος της ημέρας. Ενώ ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που τον ουρανό της Χαλκίδας «έσκισαν» τα οχτώ μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εδώ να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Σίμος Κεδίκογλου και την Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Επίσης το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, οι αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και Παιδείας Κώστας Γαλάνης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, οι διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Ζημιανίτης και Κώστας Φράγκος, αντίστοιχα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Δείτε εδώ τα Δημοτικά Σχολεία

Δείτε εδώ τα Γυμνάσια

Δείτε εδώ τα Λύκεια

Δείτε εδώ τους Συλλόγους