MY KTEO

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Η Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ερέτριας και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πολιούχου

της όπου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η Δοξολογία της Εθνικής Επετείου απο τους Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριο του ιερού ναού και Χαράλαμπο Ραμαντανάκη εφημέριο ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ  Ευάγγελος Τσώκος ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας Υπαστυνόμος Α' κ. Πέτρος Νικολακάκης ο Λιμενάρχης Ερέτριας Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Ιωάννης Θωμάς επίσης   συμμετείχαν  οι  μαθητές και  μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ερέτριας και πολλοί τοπικοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε στο Ηρώο η επιμνημόσυνος δέησις η κατάθεση των στεφάνων απο τις τοπικές αρχές εν συνεχεία τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  η Εκπαιδευτικός  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας κ. Θεοπίστη Τολίδου και η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών απο το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας παρουσία της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας  κ Αναστασίας Κακαβά και του χοροδιδασκάλου κ  Δημητρίου Ελευθερίου οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση την οποία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Τσώκος η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας κ. Αικατερίνη Κυριακοπούλου η πρώην Δήμαρχος κ.Αμφιτρίτη Αλημπατέ ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος κ. Νικόλαος Αρβανίτης και πλήθος δημοτών και επισκεπτών.








Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.