MY KTEO

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Τα απίστευτα γλέντια του '60 σε νυχτερινό κέντρο του Κόκοτα - Σπάνιες φωτό με Παπαμιχαήλ, Βουγιουκλάκη να τα σπάνε

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας, ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδιστές στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες από τον Σεπτέμβριο του 1968, δείχνουν το τι γινόταν στο παραλιακό κέντρο «Όνειρο Απατηλό» όπου τραγουδούσε ο Σταμάτης Κόκοτας.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ξεσαλώνουν σπάζοντας πιάτα και αλληλολούζονται σε σαμπανιομαχίες στις οποίες συμμετέχει ο Κόκοτας.

Οι φωτογραφίες (τραβηγμένες στις 4 το πρωί) δείχνουν απίστευτο κέφι. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, χωρίς πουκάμισο, εκτελεί δύσκολες φιγούρες ζεϊμπέκικου, ενώ κάποια στιγμή φορά φέσι την σαμπανιέρα.

Σε άλλη φωτογραφία, φαίνεται ημίγυμνος ο Κόκοτας, να εκτοξεύει σαμπάνια στην Βουγιουκλάκη που είναι ξεκαρδισμένη στα γέλια.

Το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε εκείνη την χρονιά στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, αναφέρει πως το γλέντι τελείωσε με τρελό τσιφτετέλι και η παρέα μεταφέρθηκε στο Καβούρι, σε βίλα «γνωστού βιομήχανου» για να φάνε μακαρονάδα.








Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν θαυμαστής του Σταμάτη Κόκοτα

Η αγάπη του Σταμάτη Κόκοτα για τα αυτοκίνητα, η οικογένεια
Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς έτρεχε σε αγώνες ενώ ειχε και μία ζηλευτή συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην κατοχή του. Μάλιστα μία περίφημη Lamborghini που είχε, φέρεται να ήτα δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση που ήταν φανατικός θαυμαστής του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.


iefimerida.gr