MY KTEO

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Πετρέλαιο κίνησης: Δυσάρεστη έκπληξη σήμερα - Γιατί ανεβαίνει η τιμή


Δυσάρεστη έκπληξη για τους οδηγούς σήμερα. Η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης χωρίς επιδότηση.
Πετρέλαιο κίνησης: Δυσάρεστη έκπληξη σήμερα - Γιατί ανεβαίνει η τιμή.

Οι καθημερινές ανατιμήσεις «βομβαρδίζουν» τα νοικοκυριά, και από σήμερα οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται με πετρέλαιο κίνησης θα επωμιστούν νέες αυξήσεις στην τσέπη τους. Και αυτό, γιατί από σήμερα, τελειώνει η απευθείας επιδότηση στα πρατήρια για το diesel κίνησης, με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει και εκείνη της βενζίνης, με το ράλι στις τιμές της ενέργειας να μην έχει σταματημό.

Τα ποσά που θα σταματήσουν να χορηγούνται για τα οχήματα, θα περάσουν στο επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να «ρίξει» στην επιδότηση για θέρμανση περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα τιμή σήμερα στο diesel κίνησης
Αναμένεται να ξεπεράσει τη τιμή της αμόλυβδης, καθώς εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στο 1,97 ευρώ/ανά λίτρο. Σύμφωνα με το δελτίο επισκόπησης τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης στις 28/9 διαμορφώθηκε στο 1,951 ευρώ ανά λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση στην αντλία ανερχόταν στα 15 λεπτά.

Πότε λήγει το Fuel Pass
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass 2, οι δικαιούχοι που δεν έχουν προχωρήσει ήδη στην εξαργύρωσή της. Όπως αναφέρεται στη σχετική πλατφόρμα η άυλη ψηφιακή κάρτα – η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC – χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, έως τις 31/10/2022.

Πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο εάν θα συνεχιστεί η επιδότηση για το diesel ή αν θα υπάρξει και Fuel Pass 3, βάζοντας όμως «φρένο» σε οποιοδήποτε σενάριο:

«Δεν έχει πει κάτι ο πρωθυπουργός και σας θυμίζω ότι έχει πέσει σημαντικά η τιμή των καυσίμων».

Η αίτηση για επίδομα θέρμανσης
Το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια φέτος για το επίδομα θέρμανσης. Θα δοθεί σε 1,3 εκατ. δικαιούχους. Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:
  • από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και
  • στα 24.000 για τον έγγαμο
Τα παραπάνω προσαυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση (πατήστε ΕΔΩ) της ΑΑΔΕ θα δεχτεί και φέτος την υποβολή των αιτήσεων. Πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
  • Είσοδος στην πλατφόρμα
  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος
  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Επιλέγω είδος καυσίμου
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  • Επιλέγω οικισμό
  • Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
  • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

iEidiseis.gr