MY KTEO

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση : Όχι στην «πράσινη ανάπτυξη» που απειλεί τα ΚΟΤΥΛΑΙΑ και καταδικάζει το λαό σε ενεργειακή φτώχεια


Στο Δ.Σ. του δήμου Κύμης Αλιβερίου που πραγματοποιήθηκε στις 26/9/22 συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της αδειοδότησης αιολικών πάρκων στην οροσειρά της Δίρφυς, τόσο στο δήμο μας, όσο και στους όμορους δήμους Ερέτριας και Διρφύων Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα πρόκειται για την «ωρίμανση» των αδειοδοτήσεων των αιολικών πάρκων καθώς πρόσφατα γνωμοδότησαν θετικά "υπό όρους" το Δασαρχείο Αλιβερίου  και το Υπουργείο Ενέργειας (287632/31-8-2022) σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος αιολικών πάρκων.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει ότι η κατάφυτη οροσειρά της Δίρφυς, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα Κοτύλαια, απειλείται από την πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης». Δηλαδή την πολιτική που έχει στο επίκεντρο τη διασφάλιση τεράστιων κερδών για τους ενεργειακούς ομίλους, την πολιτική που έχει εκτινάξει τις τιμές του ρεύματος στα ύψη, την πολιτική που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του λαού σε ενεργειακή φτώχια.

 

Κατά τη συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Κέκης, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων για την επέλαση των ενεργειακών ομίλων στο δήμο και στην Εύβοια καθώς το νησί βρίσκεται στην αιχμή της υλοποίησης της ενεργειακής πολιτικής υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Ο Κ. Κέκης πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει σαφή θέση τόσο ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Κοτύλαια και την υπόλοιπη οροσειρά της Δίρφυς, όσο και ενάντια στην πολιτική που αξιοποιεί την Ενέργεια ως εμπόρευμα ενάντια στις λαϊκές ανάγκες για φθηνό ρεύμα και στην ολοκληρωμένη προστασία του Περιβάλλοντος.

 

Τέλος κάλεσε τον λαό τις περιοχής και τους φορείς να αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών στα Κοτύλαια. Να παλέψουν ώστε να καταργηθούν οι νόμοι που ανοίγουν τον δρόμο για να καταπατηθούν ακόμη και περιοχές natura, περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, δεκάδες βουνοκορφές.