MY KTEO

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Τι λένε τα άστρα για σήμερα;


Κριός
Σε ελκύει αυτό που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια ή κρύβεται από τα μάτια σήμερα και μπορείς να χαρείς την προσπάθεια να λύσεις ένα μυστήριο. Ωστόσο μπορεί να υπάρχει πνευματική ένταση νωρίς το πρωί, καθώς προσπαθείς να κατανοήσεις ένα πρόβλημα. Είναι πολύ εύκολο να σου γίνουν εμμονή κάποιες ιδέες. Μπορείς να στοχεύσεις στο να χρησιμοποιήσεις αυτό το πάθος θετικά διοχετεύοντας το σε ένα σημαντικό έργο. Διαφορετικά μπορεί να υπάρξει ένταση, καθώς οι άνθρωποι παίρνουν τα πράγματα πιο προσωπικά ή πιο σοβαρά από ότι συνήθως.

Ταύρος
Νωρίς σήμερα θα μπορούσες να δώσεις κάποια μάχη με την ψυχική ένταση που φέρνει ένα τετράγωνο Ερμή – Πλούτωνα. Οι συγκρούσεις μπορεί να προκύψουν ξαφνικά και να κλιμακωθούν γρήγορα, κυρίως επειδή τα προβλήματα είναι πιο βαθιά από ότι φαίνεται. Μικρά πράγματα μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια θαμμένο ή συσσωρευμένο θυμό. Εάν εκμεταλλευτείς σωστά την ενέργεια ίσως μπορέσεις να βρεις λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο την εμμονική σκέψη, ώστε να συντονιστείς καλύτερα με τη διαίσθηση σου.

Δίδυμοι
Νωρίς σήμερα η διαύγεια είναι δύσκολη επειδή είσαι πολύ κοντά σε μια κατάσταση ή ανησυχείς άσκοπα. Η επιθυμία για έλεγχο σε μια κατάσταση μπορεί να προκύψει εάν αισθάνεσαι ευάλωτη. Η προσωπική δύναμη προέρχεται από τη διαχείριση των δικών σου πόρων, απαντήσεων και τρόπων σκέψης εποικοδομητικά και όχι από προσπάθειες ελέγχου καταστάσεων ή άλλων. Ωστόσο είναι δύσκολο να το δεις αυτό λόγω του τετραγώνου Ερμή – Πλούτωνα. Μπορεί να επικοινωνείς με ένταση ίσως χωρίς να το καταλαβαίνεις και οι απαντήσεις των άλλων να είναι ανεπιθύμητες ή να σε εκπλήξουν.

Καρκίνος
Οι σημερινές διελεύσεις είναι δύσκολες για ορισμένες δραστηριότητες. Δεν είναι η ιδανική στιγμή για να πάρεις συμβουλές ή να ακούσεις τις ανησυχίες σου σχετικά με μια σχέση. Μπορεί να χάνεσαι όταν προσπαθείς να κατανοήσεις τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις, τα λόγια ή την αδιαφορία κάποιου. Η τάση να σκέφτεσαι ακραία δεν σε εξυπηρετεί παρά μόνο εάν είναι αντικειμενική και σε παρακινεί να βελτιώσεις ή να ενισχύσεις αδύναμα σημεία της ζωής σου. Προσπάθησε να μην παίρνεις αποφάσεις βασισμένες μόνο στις πρωινές αντιλήψεις. Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολη όταν ο Πλούτωνας είναι ενεργός και προκλητικός και μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι κάποιος σου κρύβει κάτι.

Λέων
Οι ψυχικές πιέσεις μπορεί να είναι έντονες νωρίς σήμερα, αλλά είναι καλύτερο να μην βιάζεσαι. Ένα τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα μπορεί να προκαλέσει λίγη παράνοια ή να παίξει με τους φόβους. Ειδήσεις ή πληροφορίες που έρχονται μπορεί να αγγίζουν τα νεύρα σου. Ωστόσο υπάρχει μια τάση να ανησυχείς περισσότερο από όσο χρειάζεται, καθώς η υπερβολή είναι μια ισχυρή πιθανότητα σήμερα. Εστιάζεις σε ό,τι χρειάζεται ανάλυση και θα τα πας εξαιρετικά καλά διοχετεύοντας την ένταση σε ένα δημιουργικό έργο. Αυτή είναι μια στιγμή για την οικοδόμηση και την ενθάρρυνση της αίσθησης του σκοπού.

Παρθένος
Νωρίς σήμερα υπάρχει η τάση να επικεντρώνεσαι σε προβλήματα ή ελαττώματα με την επιρροή ενός τετραγώνου Ερμή – Πλούτωνα. Είναι καλύτερο να προσέχεις τις ακρότητες με τα χρήματα και τις σχέσεις -ειδικότερα με σκέψεις ή συζητήσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να φαίνεται ότι σε εξαντλούν είτε υλικά, είτε συναισθηματικά και τα ζητήματα ορίων μπορεί τώρα να είναι ένα καυτό θέμα. Εάν αισθάνεσαι ότι σε υποτιμούν κάνε ό,τι μπορείς για να αποφύγεις ηττοπαθείς συμπεριφορές. Μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου επιχειρώντας να χειραγωγήσεις ανθρώπους ή περιστάσεις, καθώς είναι καλύτερο να εργαστείς για να αποκτήσεις δύναμη μέσω του αυτοέλεγχου.

Ζυγός
Νωρίς σήμερα μπορείς να βιώσεις κάποια αναποφασιστικότητα ή προσωρινές αμφιβολίες καθώς ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Όσο κι αν θέλεις να πάρεις μια απόφαση, προσπάθησε να μην βιάζεσαι ειδικά αν πρόκειται για κρίσιμα οικονομικά θέματα ή μια συνεργασία. Με αυτήν τη διέλευση είναι εύκολο να μεγεθύνεις ένα πρόβλημα στο μυαλό σου, αλλά είναι καλύτερο να περιμένεις λίγο. Η Σελήνη κατευθύνεται στον ηλιακό 3ο οίκο σου εμπνέοντας σε να προσεγγίσεις και να συνδεθείς ή να αναζητήσεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Σκορπιός
Νωρίς σήμερα μπορεί να υπάρξουν κάποιες αβεβαιότητες ή αμφιβολίες. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται επιπόλαια, αλλά αν δεν μπορείς να διορθώσεις κάτι προσπάθησε να μην ανησυχείς πολύ για αυτό και αποθήκευσε το για μια στιγμή που θα είσαι πιο υπομονετική και θα έχεις την ευκαιρία να φτάσεις στον πυρήνα του. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα μπορεί να προκαλέσει διαμάχες, αλλά είναι καλύτερο να μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, καθώς οι σκέψεις και οι αντιλήψεις μπορεί να είναι λίγο ακραίες αυτήν τη στιγμή.

Τοξότης
Η Σελήνη περνά αργότερα σήμερα στο ζώδιο σου κάνοντας τη μέρα σου πιο ζωηρή και πιο δραστήρια. Διεγείρει τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σου και αισθάνεσαι πιο ανεξάρτητη και αυθόρμητη. Ωστόσο νωρίς σήμερα ένα τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα σου επιβάλλει να ξεκουραστείς και να συνδεθείς με τον εαυτό σου. Με αυτήν τη διέλευση υπάρχει μια γενική τάση να πιέζεσαι για να φτάσεις στο βάθος ενός θέματος ή να αποκαλύψεις μια αλήθεια προτού σκεφτείς ότι πιθανά δεν είσαι ακόμα έτοιμη. Για αυτό είναι καλύτερο να μην βιάζεσαι.

Αιγόκερος
Η Σελήνη συνεχίζει στο πρώτο μέρος της ημέρας να κινείται στον τομέα της κοινωνικότητας σου αλλά αργότερα εισέρχεται στον τομέα της ιδιωτικής σου ζωής. Ως εκ τούτου μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να υποχωρήσεις και να αποκαταστήσεις την ενέργεια σου. Είσαι σε καλή θέση να απολαύσεις τις σπουδές σου ή τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σου και ένας φίλος μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τη φωτεινότερη πλευρά μιας κατάστασης. Ωστόσο υπάρχει μια αποσταθεροποιητική ενέργεια νωρίς σήμερα, αλλά τίποτα που να μην μπορείς να χειριστείς ή να τακτοποιήσεις.

Υδροχόος
Η εστίαση σε σημαντικές εργασίες με ανήσυχο μυαλό μπορεί να είναι δύσκολη νωρίς σήμερα. Προσπάθησε να μην βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις, ιδιαίτερα εάν είσαι σε κατάσταση ανησυχίας, κάτι που είναι πιθανό με το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα να σχηματίζουν μια τεταμένη όψη. Ενώ η στρατηγική σκέψη μπορεί να σε ωφελήσει, η υπερβολική σκέψη πιθανότατα να σε παρασύρει. Επιδίωξε να είσαι όσο το δυνατόν πιο μετριοπαθής και να βάλεις στην άκρη τον όποιο φόβο και να απλοποιήσεις τη ζωή σου.

Ιχθείς
Νωρίς σήμερα μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές απογοητεύσεις ή ανησυχίες για διαχείριση λόγω μιας όψης τετραγώνου του Ερμή με τον Πλούτωνα. Μπορεί να αισθάνεσαι απογοητευμένη από πηγές που συνήθως εμπιστεύεσαι ή μπορεί να δυσκολεύεσαι να πάρεις μια απόφαση. Είναι καλύτερο να αναλαμβάνεις δράση μόνο μέχρι να τακτοποιήσεις τις τρέχουσες υποθέσεις σου. Οι συζητήσεις δεν είναι ιδιαίτερα υγιείς εάν οι άνθρωποι κρατούν πολύ σφιχτά την επιθυμία τους να έχουν δίκιο. Στόχος να διοχετεύσεις την περίσσια πνευματική ενέργεια σε κάτι που αξίζει τον χρόνο σου.




tlife.gr της αστρολόγου Λίτσας Πετρίδη