MY KTEO

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Αποκαλύψεις-σοκ από τα «ΝΕΑ»: Κοριοί από το Μαξίμου σε υπουργούς – επιχειρηματίες


Με Predator παρακολουθούνταν Χρυσοχοΐδης, πολιτικοί και επιχειρηματίες από κυβερνητικό κέντρο!

Αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου ξαναφέρνει με δραματικό κέντρο στο επίκεντρο το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιζε σε αυτό το Μέγαρο Μαξίμου!

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Αποκάλυψη – Τέσσερις παράνομες μεθοδεύσεις από ένα ύποπτο κέντρο» και υπότιτλο «Οι ενδείξεις για άγνωστες υποκλοπές, οι πληροφορίες για φυσικές παρακολουθήσεις, οι διευκολύνσεις κι άλλες ιστορίες – Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Γρηγόρη Δημητριάδη». Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει (και σε ορισμένες περιπτώσεις κατονομάζει ευθέως) τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως το πρόσωπο που πιθανόν να έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποκλοπές με το Predator, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως τον υπουργό που παρακολουθούνταν για το θέμα των ταυτοτήτων, κάνει λόγο για άλλο πολιτικό που επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί αλλά απέφυγε την παγίδα, ενώ κάνει λόγο ακόμα και για φυσικές παρακολουθήσεις και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα εναντίον πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και «ανδρών και γυναικών για ιδιωτικούς λόγους»!

«Φωτογραφίζει» παρακολούθηση Χρυσοχοΐδη για τις ταυτότητες!
«Κατά μια εκδοχή, ενδείξεις για υποκλοπές ή ύποπτες παρακολουθήσεις εντός του κυβερνητικού κόμματος, για υπουργό που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Έτσι λοιπόν φαίνεται να είχε καταγραφεί – πιθανόν από το σύστημα Predator – η πλήρης ανταλλαγή μηνυμάτων του με δημοσιογράφο που είχε ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν κ.λπ.», αναφέρει το ρεπορτάζ, φωτογραφίζοντας ευθέως τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν σε ευθεία αντιπαράθεση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού που σήμερα βρίσκεται εκτός του Μαξίμου λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών για τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων και την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, λόγος που φέρεται να ήταν από τους βασικούς που αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και άλλος πολιτικός!
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Κατά μια άλλη εκδοχή, φαίνεται επίσης ότι άλλο πολιτικό πρόσωπο, με το ίδιο επίπεδο… σχέσεων εντόπισε την άνοιξη του 2021 ένα SMS με ύποπτο link στο κινητό του, που παρέπεμπε στην παγίδευσή του με τέτοιου είδους λογισμικό. Ο εν λόγω πολιτικός, ωστόσο, αντελήφθη ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε (τότε δεν είχε αποκαλυφθεί ακόμη η χρήση Predator στην Ελλάδα), συμβουλεύθηκε ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και απενεργοποίησε τη συσκευή που χρησιμοποιούσε τότε».

Στο στόχαστρο «εχθροί επιχειρηματίες» και «άντρες και γυναίκες για ιδιοτελείς λόγους»!
«Ακόμη SMS με link - παγίδα φέρεται να είχε σταλεί, στις αρχές Νοεμβρίου 2021, και σε επιχειρηματία εκτός Αθηνών, που έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα, αυτό φέρεται να συνέβη προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση κι άλλων γνωστών του σημαντικών προσώπων, μέσω αυτού, αλλά και γιατί ήταν «εχθρός» επιχειρηματιών που φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο κέντρο», αναφέρουν «Τα Νέα» -και συνεχίζουν:

«Ακόμη παραμένει άγνωστο αν το Predator χρησιμοποιήθηκε μέχρι και για υποκλοπές, αντρών και γυναικών, για ιδιωτικούς λόγους. Με κύριο ζητούμενο τι από όλα αυτά μπορεί να γνώριζε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αποφεύγει να λάβει θέση για τη διαχείριση του Predator στην Ελλάδα κι αναφέρεται συχνά σε SMS - παγίδες που στέλνονταν από το εξωτερικό».

Και «φυσικές παρακολουθήσεις» σε καφετέριες!
Επίσης, κάνει λόγο για παρακολουθήσεις σε καφετέριες: «Ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που ανακύπτουν αφορά τη φυσική παρακολούθηση ή και την καταγραφή συνομιλιών, σε ραντεβού, σε καφετέριες, ενός ακόμη πολιτικού παράγοντα που επίσης δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το προαναφερόμενο κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρακολούθηση φέρεται να έγινε από αστυνομικούς που είχαν αποσπαστεί σε πολιτικά πρόσωπα ή μέσω ΕΥΠ. Αιτία της παρακολούθησης (λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφίες και ηχητικό υλικό) φαίνεται να ήταν οι συναντήσεις των πολιτικών παραγόντων με ιδιώτες που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών και άλλων «προβληματικών» ενεργειών του ίδιου κέντρου. Τα άτομα που οργάνωσαν την παράνομη παρακολούθηση (παραμένει άγνωστο τι – και αν – γνώριζε για όλα αυτά ο κ. Δημητριάδης) φαίνεται να ενδιαφέρονταν για τον τρόπο τροφοδοσίας των ερευνητών των υποκλοπών με κρατικά έγγραφα, τιμολόγια εταιρειών κι άλλα στοιχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογισμικό».

Ποιους επιχειρηματίες «φωτογραφίζει»
Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου φωτογραφίζει συγκεκριμένους επιχειρηματίες για σχέσεις με έως πρόσφατα ισχυρό κέντρο στο Μαξίμου:

«Τα προβληματικά σημεία για το συγκεκριμένο κέντρο επιρροής πολλαπλασιάζονται ύστερα από τα οφέλη που φέρονται να είχαν σε συμβάσεις με το Δημόσιο επιχειρηματίες (που δραστηριοποιούνται κυρίως σε θέματα επικοινωνιών, ψηφιακών συστημάτων και άλλων υψηλής τεχνολογίας) οι οποίοι είχαν πολύχρονες επαφές με αυτό το σύστημα. Οι συγκεκριμένοι ενδιαφέρονταν για θέματα επικοινωνιών σε σώματα ασφαλείας, στα συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ, στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κ.λπ. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος διαγωνισμός ματαιώθηκε ύστερα από πολιτικές αντιδράσεις».

Σχέσεις και με το …οργανωμένο έγκλημα!
Τέλος, κάνει λόγο και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα: «Ένα κρίσιμο ερώτημα παραμένει, τέλος, και το ακριβές περιεχόμενο των «θολών» επαφών ανθρώπων σε θέσεις κρίσιμης σημασίας με άτομα κι από τον ποινικό χώρο που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, αυτό έγινε για «λόγους προσωπικής ασφάλειας». Προκαλώντας βεβαίως τις εύλογες απορίες γιατί δεν ζητήθηκε αρωγή και προστασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες».

Το ρεπορτάζ των «Νέων» αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμα κύκλο συζητήσεων για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς ζητούνται άμεσα απαντήσεις στα θέματα που τίθενται, καθώς είναι σαφές πως η εφημερίδα και ο συνάδελφος γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα γράφουν σήμερα.



iEidiseis.gr του Βασίλη Σκουρή