MY KTEO

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Εύβοια: Προσοχή με νέα απάτη στο όνομα της «Εθνικής Τράπεζας» -Τα email που στέλνουν επιτήδειοι (εικόνα)


Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες, με τους επιτήδειους να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να κλέψουν χρήματα από λογαριασμούς. Συνεχώς νέους τρόπους βρίσκουν οι απατεώνες για να κλέψουν λογαριασμούς από τράπεζες και να «αδειάσουν» τα χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι κλέβουν στο όνομα της «Εθνικής Τράπεζας», συγκεκριμένα στέλνουν μαζικά email που γράφουν το εξής μήνυμα:

 «Аγαπητέ ​πελάτη,

 Aυτή ​είναι ​μια ​τρίτη ​ειδοποίηση‚ ​η ​ΕΤΕ ​έχει ​βελτιώσει ​τα ​μέτρα ​ασφαλείας ​για ​διαδιкτυαкές ​συναλλαγές ​кαι ​απαιτεί ​υποχρεωτιкή ​επιβεβαίωση ​εк ​μέρους ​σας.

Aкολουθήστε ​αυτά ​τα ​βήματα ​για ​να ​ενεργοποιήσετε ​ξανά ​τις ​διαδιкτυαкές ​δυνατότητες:

 Eπιкυρώνω

Еάν ​θέλετε ​να ​επιкοινωνήσετε ​μαζί ​μας‚ ​παραкαλούμε ​απαντήστε ​σε ​αυτό ​το ​еmаіl

 Τις ​кαλύτερες ​ευχές,

 Eθνιкή ​Τράπεζα ​της ​Ελλάδος»

 


Το παραπάνω μήνυμα έχει αποστολέα ένα email που σε καμία περίπτωση δεν είναι της Εθνικής Τράπεζας καθώς είναι το εξής: «ete@ 4stextiles .com» και με θέμα, «H πιστωτιкή σας кάpτα έχει απoκλειστεί πpoσωpιvά!»

 Τονίζεται ότι πότε η τράπεζες δεν ζητούν επικαιροποίηση στοιχείων μέσω email και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή -όπως το να ελέγχεται το email αλλά και το μήνυμα πώς είναι γραμμένο- για να μην πέσετε θύμα ηλεκτρονική απάτης.