MY KTEO

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Και όμως ο Ήλιος… χαμογελά: Αυτή είναι η απίστευτη εικόνα που δημοσίευσε η NASA


Μια απίθανη εικόνα του Ήλιου να «χαμογελά» απαθανάτισε η NASA, η οποία όμως μπορεί να κρύβει προειδοποιητικά σημάδια για τη Γη.

Ένας δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εικόνα που έμοιαζε με ένα μοτίβο χαρούμενου προσώπου στον Ήλιο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο αμερικανικός οργανισμός για το Διάστημα να υποστηρίξει ότι το μεγαλύτερο αστέρι του συστήματός μας «χαμογελούσε».

Η αμερικανική υπηρεσία δημοσίευσε την εικόνα στο Twitter, την Τετάρτη (27/10), γράφοντας: «Σήμερα, το Παρατηρητήριο για τον Ήλιο της NASA απαθανάτισε τον Ήλιο να "χαμογελά". Υπό το υπεριώδες φως, [παρατηρούνται] αυτά τα σκοτεινά μπαλώματα στον Ήλιο, τα οποία είναι γνωστά ως στεφανιαίες τρύπες και είναι, δηλαδή, περιοχές όπου ο γρήγορος ηλιακός άνεμος "κινείται" στο διάστημα».

Το Παρατηρητήριο για τον Ήλιο της NASA είναι μια αποστολή του οργανισμού που αποσκοπεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργείται η ηλιακή δραστηριότητα και αυτή, με τη σειρά της, επηρεάζει τον καιρό στο ΔΙάστημα.

Επισημαίνεται ότι το διαστημικό σκάφος του εν λόγω Παρατηρητηρίου, που εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στις 11 Φεβρουαρίου 2010, κάνει μετρήσεις όσον αφορά στο εσωτερικό του Ήλιου, στην ατμόσφαιρά του, στο μαγνητικό πεδίο του και στην παραγωγή ενέργειάς του, σύμφωνα με τον «Guardian».

Μετά τη δημοσίευσή της, η φωτογραφία της NASA προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα ή με μια κολοκύθα του Halloween ή με ένα λιοντάρι ή ακόμα και με τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική εκπομπή «Teletubbies».

Παρά τη… φιλική εμφάνιση του Ήλιου, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεφανιαίες τρύπες του μπορεί να σημαίνουν μια ηλιακή καταιγίδα που θα πλήξει τη Γη τις προσεχείς ημέρες.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία εκρήξεων μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που, με τη σειρά τους, επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι καταιγίδες αυτές αυξάνουν την ορατότητα του βόρειο ή του νότιου σέλαος.



iEidiseis.gr του Σωτήρη Χαραλαμπόπουλου