MY KTEO

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

21 Νοεμβρίου: Γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις - Η Υπέρμαχος Στρατηγός Παναγία πάντα δίπλα τους


Η διπλή εορτή της Παναγίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας - Η Υπεραγία Θεοτόκος πάντα στα φτερά, τις πλώρες και το μυαλό των τριών Κλάδων - Πάντα να εμπνέει τόλμη, ανδρεία, θάρρος και αντοχή.

Η 21η Νοεμβρίου είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστή και σημαντική για την πατρίδα μας. Αποτελεί διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Η 21η Νοεμβρίου είναι η μέρα που με υπερηφάνεια, συγκίνηση και υπέρτατο σεβασμό θυμόμαστε όλους εκείνους τους Έλληνες, επώνυμους και ανώνυμους, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία της Πατρίδας μας, υπέρ βωμών και εστιών, για τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής μας.

 

Ο συνδυασμός της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, με την Θεομητορική εορτή, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Διότι, προσαγομένη στο Ναό του Θεού είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ελλήνων, η προστάτιδα του φιλοχρίστου και ενδόξου Στρατού μας, που θέτει το έργο, την αποστολή και την επιτυχία του, υπό τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Από τα Βυζαντινά χρόνια άλλωστε, η Παναγία μας, ως Υπέρμαχος Στρατηγός καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος. Όντας υπό την προστασία της Μητέρας του Θεού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταγράψει σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών και όχι μόνο.