MY KTEO

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Εκτός ελέγχου η τιμή της βενζίνης: Έφτασε τα 2,5 ευρώ - Οι ακριβότερες περιοχές


Νέα άνοδος της βενζίνης τις επόμενες ημέρες με παράγοντες της αγοράς να ζητούν επιδότηση στην αντλία.

Στα ύψη κινείται και πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης που πωλείται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο με παράγοντες τις αγοράς να ζητούν από την κυβέρνηση νέες επιδοτήσεις στην αντλία εκτιμώντας ουσιαστικά πως οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν.

Ειδικότερα, το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο έχει σπάσει ξανά η βενζίνη βυθίζοντας στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς.

Ήδη, η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε την αντίστοιχη του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) με τους οδηγούς να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Χαρακτηριστικά, είναι τα όσα λέει στην κάμερα του ΑΝΤ1 οδηγός. «Μόνο στη δουλειά πηγαίνω με το αυτοκίνητο. Τις υπόλοιπες μετακινήσεις με τα Μέσα», τόνισε.

Η μέση τιμή διαμορφώνεται πλέον στα 2,10 ευρώ το λίτρο έναντι 2,04 ευρώ στις 1 Νοεμβρίου και 1,99 ευρώ στις 7 Οκτωβρίου.

«Όλο ανεβαίνει προς τα πάνω. Γι' αυτό έκκληση κάνει στην κυβέρνηση ο κλάδος για άλλη μία φορά να βάλει την επιδότηση στην αντλία και το πετρέλαιο κίνησης », Μαρία Ζάγκα πρόεδρος των βενζινοπωλών.

Χειρότερα τα πράγματα εκτός Αθήνας – Οι ακριβότερες περιοχές
Πάντως, εκτός Αθηνών τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αφού οι τιμές καλπάζουν σε δυσθεώρητα ύψη. Στη Μαγνησία η αμόλυβδη πωλείται 2,50 ευρώ το λίτρο, στης Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έως τα 2,45 ευρώ το λίτρο, στη Σάμο έως 2,44 ευρώ το λίτρο, στη Ζάκυνθο έως 2,40 ευρώ το λίτρο.

«Εμείς που μένουμε σε νησί δεινοπαθούμε να κάνουμε τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Ακόμα και με το μηχανάκι εκεί που βάζαμε πέντε ευρώ έχει φτάσει στα εννιά με δέκα», είπε στην κάμερα οδηγός.
Σταθερά πάνω από τα 2,30 ευρώ είναι η τιμή της βενζίνης σε Σέρρες (2,37), Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη (2,35), Ηλεία (2,32), Χανιά και Ηράκλειο (2,30).



iEidiseis.gr