MY KTEO

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα την Κυριακή 27 Noεμβρίου


Την Κυριακή 27 Νοέμβρη, για ακόμα μια φορά, μετά από απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να λείπουν πάλι από τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε ένα τριήμερο – «όνειρο» για τους μεγαλέμπορους, μιας και θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, και ένα τριήμερο –«κόλαση» για τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους που ήδη λιώνουν μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες.

Οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να «κατασκηνώσουν» στα μαγαζιά με τα εξαντλητικά ωράρια της «Black Friday», με τη δουλειά την Κυριακή αλλά και όλο αυτό που έρχεται με το εορταστικό ωράριο, τις απογραφές και τις εκπτώσεις στις αρχές Γενάρη.

Την ίδια στιγμή οι μικροί επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι συνθλίβονται από αυτή την πολιτική που υπηρετεί μόνο τους μεγάλους ομίλους του κλάδου.

Οι ένοχοι είναι συγκεκριμένοι. Τα τελευταία 15 χρόνια, όποιος και να κυβέρνησε, έβαλε την δική του σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας! Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο. Για το γεγονός ότι τους έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί τους είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετια.

Από την εργατική τάξη και το λαό δε λείπουν οι ώρες και οι μέρες για να ψωνίσουν. Λείπει το εισόδημα που εξανεμίζεται σε λίγες μέρες από την τεράστια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, τα καύσιμα.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους  και τους μικρέμπορους. Η κατάργησή της έχει ήδη προχωρήσει και σε μια σειρά άλλους κλάδους. Για αυτό είναι ανάγκη να εκφραστεί με κάθε τρόπο από όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά Σωματεία η εναντίωση στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

           Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

           Κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των φόρων, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

           Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό τηλέφωνο και τρόφιμα.

            

                                    Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Αντώνης ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ                                                   Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ