MY KTEO

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Αγωγή 350.000 στο Δήμο Ερέτριας από τους μισθωτές του «Θέαλος» - Τι είπαν Δημητρόπουλος-Αλημπατέ


Αγωγή στο Δήμο Ερέτριας κατέθεσαν οι μισθωτές του δημοτικού ακινήτου που φέρει το όνομα της επιχείρησης «Θέαλος» και αξιώνουν το ποσό των 350.000 ευρώ, μεταξύ άλλων για διαφυγόντα κέρδη και εργασίες που έγιναν την περίοδο που το είχαν νοικιασμένο. Αυτό έκανε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας ο δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος, ο οποίος πέταξε το γάντι στην πρώην δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ, της οποίας οι μισθωτές είναι μέλη της οικογένειάς της. 

«Τις δικαστικές διαφορές θα τις λύσουν τα δικαστήρια. Θα θέσω όμως το θέμα πολιτικά» σημείωσε ο δήμαρχος και ανέφερε ότι η σύμβαση μεταξύ Δήμου και μισθωτών υπεγράφη το 2009 όταν δήμαρχος ήταν η Αμφιτρίτη Αλημπατέ, με την πρώην δήμαρχο να παρεμβαίνει και να ξεκαθαρίζει ότι η δημοπρασία έγινε το 2008 επί δημαρχίας Γούναρη.

Ο κ. Δημητρόπουλος είπε επίσης το 2020, τελευταία χρονιά που λειτούργησε το κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι δεν του επιτρεπόταν να τοποθετήσει ομπρέλες, αφού από το σημείο διέρχεται εθνική οδός και ότι το 2009 που κατατέθηκε το τοπογραφικό δεν το ανέφερε. «Εφτά χρόνια δήμαρχος δεν είδε ότι εκεί ήταν εθνική οδός» είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στην κ. Αλημπατέ και συνέχισε: «Ή εμείς είμαστε λάθος ή το τοπογραφικό είναι πλαστό»… Μάλιστα σημείωσε ότι «δεν στέκει ηθικά» και ότι γεννούνται μια σειρά από ερωτήματα.

Να μην συγχέουν την ίδια με τα μέλη της οικογένειάς της ζήτησε αρχικά η πρώην δήμαρχος και υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται να πληγεί η ίδια χρησιμοποιώντας την οικογένειά της. Η κ. Αλημπατέ έκανε λόγο μάλιστα για προσπάθεια απόκρυψης από τον δήμαρχο όλης της κατάστασης, αφού όπως ή ίδια επεσήμανε ξέχασε να πει μεταξύ άλλων ότι οι μισθωτές κατέβαλαν στο Δήμο Ερέτριας ως μισθώματα 310.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έφτιαξαν το ερειπωμένο δημοτικό ακίνητο με δικά τους έξοδα, δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφήνοντας ένα ακίνητο αναβαθμισμένο, στολίδι για το Δήμο.

Για το θέμα με την τοποθέτηση ομπρελών, η πρώην δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι μέχρι το 2019 δεν είχε δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ και ότι το 2020 που δημοσιεύτηκε η επιχείρηση πλήρωσε πάνω από 9.000 ευρώ πρόστιμο στην Κτηματική Υπηρεσία. 

Μάλιστα η κ. Αλημπατέ έκανε γνωστό ότι την παραμονή της πρωτοχρονιάς το βράδυ δικαστικός επιμελητής έφερε στο σπίτι της αγωγή του Δήμου κατά των μελών της οικογένειά της με την οποία ζητά 95.000 ευρώ έντοκα, ως διαφορά των μισθωμάτων. «Και εδώ θέλω να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα: Δεν έπρεπε να αντιδράσουν;»

Το θέμα δεν πήρε άλλες διαστάσεις, παρά την άρνηση του δημάρχου να ανακαλέσει για τις υπόνοιες που άφησε λέγοντας ότι δημιουργούνται ερωτήματα όταν δήμαρχος φροντίζει για τις δικές του υποθέσεις.