MY KTEO

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Διοργανώνεται τρέξιμο διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση 4 έργων ΑΣΠΗΕ στα όρη της Κεντρικής Εύβοιας


 Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας και του συλλόγου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, όπως και με τη συνεργασία   τοπικών και άλλων συλλόγων, διοργανώνεται τρέξιμο διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση 4 έργων ΑΣΠΗΕ  στα όρη της Κεντρικής Εύβοιας. Το τρέξιμο θα έχει τη μορφή προπόνησης, χωρίς ανταγωνισμό. Παράλληλα μπορούν να πλαισιώσουν τη δράση πεζοπόροι.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία της ορεινής φύσης στην Κ. Εύβοια:

   Για τα απείραχτα δάση μας με τα αιωνόβια δέντρα, όπου τρέχουμε, περπατάμε, βιώνουμε προσωπικές και συλλογικές περιπέτειες

   Για τα μονοπάτια που οδηγούν τα βήματα μας μέρες και νύχτες στην ορεινή ύπαιθρο

   Για τις κορυφογραμμές που μας προκαλούν από αγάπη για την ανάβαση  και την ελευθερία του να τρέχεις στην αλπική ζώνη

     Για την υποστήριξη  των ανθρώπων της υπαίθρου που θέλουν να ζουν από τη γη και το δάσος με αξιοπρέπεια

  Για τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία μας που είναι ο κήπος των παιδιών μας

   Για τις ξερολιθιές, τις  παραδοσιακές κατασκευές της υπαίθρου και τα μνημεία που κρύβουν το μόχθο των ανθρώπων στους αιώνες

Ο  δρόμος αυτός στις 19 Νοεμβρίου  αποτελεί επιπλέον  προετοιμασία  και γνωριμία με το αγωνιστικό πεδίο του ορεινού δρόμου  Dirfys trail 2022 (27/11/2022),  μέρος του οποίου θα έχει και τον χαρακτήρα  διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωροθέτηση ΑΣΠΗΕ στην περιοχή διεξαγωγής του αγώνα.

Ο δρόμος-προπόνηση περιλαμβάνει:

1.         Τρέξιμο ή πεζοπορία από τη ράχη Συκά  έως τον Άγιο Παντελεήμονα Μαυρόπουλου – Ράχη Συκά . Εύκολη διαδρομή 10 χλμ περίπου  χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές. Απευθύνεται σε δρομείς και πεζοπόρους χωρίς μεγάλη εμπειρία.

2.         Τρέξιμο 18χλμ Ράχη Συκά - γύρος Ξηροβουνίου – Ράχη Συκά. Διαδρομή δύσκολη, εξαιρετικής ομορφιάς για έμπειρους δρομείς.

3.         Τρέξιμο στην διαδρομή 5χλμ ( μονοπάτι Κάνζου) του  Dirfys  trail 2022.

Όποιος/α φίλος/η, σύλλογος δρομέων, ορειβατών,  πεζοπόρων, φυσιολατρών επιθυμεί να πάρει μέρος επικοινωνεί στα τηλέφωνα:

6946918465, 6974351684

Θα ακολουθήσουν και άλλες  δρομικές- πεζοπορικές εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας στου τόπους χωροθέτησης των Αιολικών σταθμών (ΑΣΠΗΕ). Σύντομα θα υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση.

ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΟΝΟ ΑΕΤΩΝ ΦΤΕΡΑ