MY KTEO

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Η Διοίκηση του Σωματείου χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ που συμμετείχαν στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη


Η Διοίκηση του Σωματείου χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ που συμμετείχαν στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Ιδιαίτερα, αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και αυτούς που δεν έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη ΦΑΜΑΡ αλλά απασχολούνται στα εργολαβικά γραφεία. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους από τον Αυλώνα, τον Άλιμο, την Ανθούσα και τη Θήβα που διαδήλωσαν μαζί μας στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Χαλκίδας, με τα πανό του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ).

            Η επιτυχία της απεργίας φάνηκε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου, που συνεχίστηκε στις υπόλοιπες βάρδιες με συμμετοχή που άγγιξε το 100%!

            Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της εταιρείας να "σπάσει" την απεργία καλώντας εργαζόμενους από τη νυχτερινή βάρδια να εργαστούν υπερωριακά ή από την πρωινή βάρδια να εργαστούν από τις 4 τα ξημερώματα! Όπως καταγγέλλουμε επίσης τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δέχονται μέλη μας σε Άλιμο και Ανθούσα από συγκεκριμένους Προϊσταμένους και Διευθυντές. Η Διοίκηση του Σωματείου μας δεν θα ανεχτεί τέτοια φαινόμενα και θα πράξει άμεσα και αναλόγως.

            Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ στείλαμε το μήνυμα πως είμαστε μια γροθιά, ενωμένοι απέναντι στις πρακτικές της εταιρείας, ξεπερνώντας φόβους, τρομοκρατία, δισταγμούς.

            Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ με αποφασιστικότητα και οργάνωση στο Σωματείο μας βάζουμε μπροστά νέους διεκδικητικούς αγώνες και απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποίηση εργολαβικών συναδέλφων, υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

            Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ ενώσαμε τις φωνές μας με συναδέλφους από άλλα επιχειρησιακά σωματεία, με τα κλαδικά συνδικάτα Αττικής και Βοιωτίας, με την Ομοσπονδία μας, με εργαζόμενους από άλλους κλάδους και χώρους εργασίας απαιτώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα, στέλνοντας  το μήνυμα στην κυβέρνηση και στους επίδοξους "σωτήρες" ότι δε θα πεινάσουμε, δε θα κρυώσουμε για να “ζεσταθούν” τα κέρδη και να χορτάσουν οι κοιλιές των λίγων.

            Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό μας στον αγώνα για το μεροκάματο, για τη σύμβαση, για να μην είναι κανένας μόνος του.