MY KTEO

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Η γη της ελιάς: Ένα bachelor party ανάβει φωτιές - η Μυρτάλη σε σοκ


Ο γάμος που όλοι περίμεναν στην «Γη της ελιάς» πλησιάζει και οι μελλόνυμφοι είναι έτοιμη να γιορτάσουν με τους φίλους τους το τέλος του εργένικου βίου.

Η σχέση του Κωνσταντίνου και της Ισμήνης έχει περάσει από σαράντα κύματα στη «Γη της ελιάς». Όμως άντεξε. Ακόμα και ο Λυκούργος που δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τον συμβολαιογράφο, τον οποίο υποψιάζεται για χίλιες δύο ανεντιμότητες, στο τέλος παρέδωσε τα όπλα. Και ο Δημοσθένης, παρά τις προσπάθειές του να μπει ανάμεσα στο ζευγάρι, για να κρατήσει τον Κωνσταντίνο δέσμιο της εγκληματικής οργάνωσης που διατηρεί στη Μάνη, δεν τα κατάφερε. Παρά τους καυγάδες και τις παρεξηγήσεις, παρά τη αρρώστια του Λυκούργου που πανικόβαλε την Ισμήνη, το ζευγάρι παρέμεινε δυνατό κι ετοιμάζεται να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Όμως, πριν από τον γάμο οι δύο μελλόνυμφοι θα περάσουν ένα βράδυ ο καθένας με τους φίλους του για να γιορτάσουν το τέλος του εργένικου βίου τους. Για την Ισμήνη αυτό σημαίνει ένα πάρτι με όλες τις κολλητές φίλες της που θα γράψει ιστορία στην Αρεόπολη.

Η Μυρτάλη παθαίνει σοκ με τις εξελίξεις στη «Γη της ελιάς»
Οι ετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όταν η Μυρτάλη ανακαλύπτει ότι είναι η μοναδική που δεν έχει λάβει πρόσκληση για το bachelor party της χρονιάς. Η άλλοτε κολλητή φίλη της Ισμήνης απουσιάζει από την λίστα των καλεσμένων που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις γυναίκες της ηλικίας τους.

Η Μυρτάλη, η οποία έχει αρχίσει να νιώθει τις επιπτώσεις της κοινωνικής απομόνωσης, θέλει με κάθε θυσία να βρεθεί στις χαρές της φίλης της και να περάσει ένα βράδυ με την Αντιγόνη, τη Μαρίνα, την Ευτυχία, την Άννα, την Αλκμήνη, τη Βασιλική, την Ιουλία κ.ά. Δεν μπορεί να πιστέψει πως οι γυναίκες με τις οποίες έκανε παρέα σε όλη της τη ζωή θα γιορτάσουν χωρίς αυτήν.

Όμως, η Ισμήνη, για μία φορά, παρουσιάζεται ανένδοτη. Η τελευταία σκηνή στο εργαστήριο που οδήγησε στην παραίτηση της Αλκμήνης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Μυρτάλη δεν είναι ευπρόσδεκτη ούτε στο bachelor, ούτε στον γάμο.

Η ταπείνωση της Μυρτάλης είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορεί να πιστέψει την απόρριψη που εισπράττει από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγους μήνες στο πλάι της.

Θα μπορέσει να τιθασεύσει τον υπέρμετρο εγωισμό της και να παραδεχτεί τα λάθη της πριν να είναι αργά; Ή, αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει «στα βράχια» την επιχείρηση και τον εαυτό της στα χέρια του Δημοσθένη;



iEidiseis.gr