MY KTEO

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Νωρίτερα η Black Friday 2022 με προσφορές και εκπτώσεις


Δύο εβδομάδες νωρίτερα ήρθε η Black Friday 2022 για αρκετά καταστήματα, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσφορές σε εκατοντάδες προϊόντα.

Πολύ νωρίτερα έφεραν τη Black Friday 2022 μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων, οι οποίες επιδόθηκαν σε ενημερωτικές καμπάνιες για τις προσφορές και τις εκπτώσεις που «τρέχουν» στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

Αν και για φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» των προσφορών «πέφτει» Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ωστόσο, οι εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη. Ειδικά σε ηλεκτρονικά είδη οι προσφορές είναι μεγάλες, με Κωτσόβολο, Public και άλλες αλυσίδες να στέλνουν ενημερώτικα email.

Εάν τύχει και δεν επωφεληθείτε των προσφορών της Black Friday, τρεις ημέρες αργότερα, υπάρχει και η ευκαιρία της Cyber Monday για φθηνές αγορές.

Η ημέρα αυτή αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Φέτος, η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

Τετραήμερο προσφορών τέλη Νοεμβρίου με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή
Τετραήμερο προσφορών από 25 έως 28 Νοεμβρίου, με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, καθώς έπειτα από πολλές αναβολές, τα μαγαζιά θα ανοίξουν τελικά εκείνη την Κυριακή του μήνα.

Άλλες δύο Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά το 2022
Με τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί, οι επόμενες Κυριακές του 2022 με ανοιχτά μαγαζιά θα πέσουν:
  • Στις 11 Δεκεμβρίου 2022, την προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Στις 18 Δεκεμβρίου 2022, την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
Συνολικά, λοιπόν, στο εξής, θα μένουν ανοιχτά πέντε Κυριακές κάθε χρόνο αντί για επτά, ενώ θα συνεχίζει να εφαρμόζεται διαφορετικό ωράριο στις περισσότερες περιπτώσεις, με αφορμή είτε κάποια εορταστική είτε εκπτωτική περίοδο.

Τι αγόρασαν οι καταναλωτές στην περυσινή Black Friday
Για το 2021 την τιμητική της είχε η τεχνολογία.

Οι καταναλωτές επέλεξαν να αγοράσουν smartphones, τηλεοράσεις, gaming κονσόλες, laptops, Bluetooth συσκευές ήχου, τα tablets, πολυμηχανήματα, smartwatches και desktop υπολογιστές.

Σε συντριπτικό ποσοστό (50%), από την κατηγορία οικιακών συσκευών, οι καταναλωτές επέλεξαν περισσότερο πλυντήρια.

Πώς ξεκίνησε η Black Friday
Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που γρήγορα υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.



iEidiseis.gr