MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας: Έρχεται εορταστικό τριήμερο Black Friday


Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εμπόρων της Χαλκίδας στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης,

στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσία της προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλας Αγιοστρατίτη. Αν και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν σοβαρά φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων δεν θέλησε να μπει καν στον κόπο να συμμετάσχει και να συμβάλλει με τις προτάσεις της στον σχεδιασμό για την Black Friday, αλλά και για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Παρόλα αυτά όσοι προσήλθαν είχαν περίσσευμα ιδεών, οι οποίες και έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων, διαμορφώνοντας έτσι το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα το τριήμερο της  Black Friday. Πιο συγκεκριμένα το σενάριο που προκρίνεται είναι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου να λειτουργήσουν με συνεχόμενο ωράριο, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τις 9:00 έως τις 16:00 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 16:00. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω πρόγραμμα είναι προτεινόμενο και δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωσή τους εμπόρους, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βαγιάννης. Ενώ αποφασίστηκε επίσης κατά το τριήμερο αυτό να υπάρξουν δράσεις που θα προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Σχετικά με τον στολισμό για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βαγιάννης και ο γραμματέας Κώστας Σταματόπουλος, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Δήμο Χαλκιδέων και θα μεταφέρουν τις θέσεις των εμπόρων για το πως θα γίνει ο στολισμός στους εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας. Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι σε συνάντηση που είχαν με τη δημοτική αρχή ζήτησαν να αυξηθεί ο διάκοσμός και να μειωθούν τα λαμπάκια, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. Επίσης έκαναν γνωστό ότι ο Σύλλογος θα προμηθευτεί φυσικά έλατα 4-5 μέτρων σε γλάστρα και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Σχολεία και σύλλογοι της πόλης θα αναλάβουν τον στολισμό τους, ενώ τα λαμπάκια θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Αρκετές ήταν και οι προτάσεις των παρευρισκομένων οι οποίες θα εξεταστούν, όπως εκείνη της Μάχης Κολούτσου οι έμποροι κάθε δρόμου να αναλάβουν οι ίδιοι τον στολισμό του και σε συνεργασία με τους ερασιτέχνες μουσικούς της πόλης να δώσουν μια εορταστική νότα στον εμπορικό κέντρο της πόλης.