MY KTEO

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Black Friday: Ξεκίνησαν ήδη οι εκπτώσεις και οι προσφορές - Τι πρέπει να προσέξουμε


Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου είναι η Black Friday και η αγορά κινείται σε ρυθμούς προσφορών.

Σε λίγες ημέρες φτάνει η - καθιερωμένη πλέον - Black Friday, με τις εκπτώσεις και τις προσφορές να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας εκπτώσεων, με τα καταστήματα να ευελπιστούν σε αύξηση του τζίρου, σε μια «πρόβα τζενεράλε», πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πότε είναι η Black Friday
Η Black Friday φέτος «πέφτει» στις 25 Νοεμβρίου, την τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Η αγορά κινείται ήδη σε καθεστώς προσφορών, που αναμένεται να κορυφωθούν το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου.

Cyber Monday
Την Κυριακή επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η Cyber Monday τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, καθιστώντας ολόκληρο το μήνα εκπτωτική περίοδο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Νίκος Κογιουμτζής μίλησε στην ΕΡΤ για την Black Friday, επιστώντας την προσοχή στους καταναλωτές για ασφαλείς αγορές. Συγκεκριμένα, συνέστησε στους καταναλωτές να κάνουν πρώτα μια έρευνα αγοράς, να ψάχνουν καλά αυτό που θέλουν να πάτουν και να συγκρίνουν τις τιμές στα καταστήματα.

«Στα μικρότερα καταστήματα μπορεί ο καταναλωτής να βρει φθηνότερα αυτό που θέλει», τόνισε. «Συνιστούμε στους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο ότι χρειάζονται και να μην παρασύρονται από τις προωθητικές ενέργειες», πρόσθεσε.

«Συνήθως οι μεγαλύτερες εκπτώσεις γίνονται στις μικροηλεκτρονικές συσκευές. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου», επεσήμανε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στο αν θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, τόνισε ότι η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας είναι αρνητική, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη, καθώς θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα λυθούν.

«Αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί μόνο τους πολυχώρους και τα πολυκαταστήματα, αλλά δημιουργεί πολλά προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους» εξήγησε ο κ. Κογιουμτζής.

«Χρόνος υπάρχει, χρήματα για αγορές δεν υπάρχουν», κατέληξε.


iEidiseis.gr