Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Τορτελίνια καρμπονάρα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Τορτελίνια καρμπονάρα


Υλικά συνταγής:
1/2 κιλό τορτελίνια με τυρί
2 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ.ψιλοκομμένο μπέικον
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια και αμέσως μετά τα μανιτάρια και τις πιπεριές
  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα βράζεις τα τορτελίνια ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία
  • Τα σουρώνεεις και τα βάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Ρίχνεις το μείγμα με τα μανιτάρια από πάνω και ανακατεύει με την ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί παντού
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεις την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
  • Το ρίχνεις στο σκεύος με τα τορτελίνα και τα αφήνεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά


tlife.gr