3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
2 κ. σ.πελτέ ντομάτας
3 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τους γίγαντες για 45-50 λεπτά
- Τους βάζεις στο τρυπητό και τους αφήνεις να στραγγίξουν
- Σε μια νέα κατσαρόλα ρίχνεις μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια και τις πιπιεριές Φλωρίνης σε χαμηλή φωτιά για 10 περίποθ λεπτά
- Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και ένα λίτρο νερό και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ρίχνεις σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος τους γίγαντες, την σάλτσα και το ελαιόλαδο
- Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις νερό αν χρειαστεί αφού πρέπει να καλύπτει τους γίγαντες για να ψηθούν καλά
- Τους αφήνεις να ψηθούν για 1 τουλάχιστον ώρα ελέγχοντας αν έχουν αρκετό νερό
- Όταν πάρουν χρώμα και μαλακώσουν είναι έτοιμοι για σερβίρισμα
tlife.gr