MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Καιρός: Έρχονται τα πρώτα χιόνια το Σάββατο, λέει ο Αρναούτογλου - «Στα λευκά τα χιονοδρομικά»


Τα πρώτα χιόνια για την φετινή χειμερινή περίοδο αναμένεται να πέσουν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και «τα περισσότερα χιονοδρομικά θα ντυθούν στα λευκά» ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πρώτες νιφάδες -για μικρό χρονικό διάστημα και στα 1.200 μέτρα- θα κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες μέρες, εκτός του ερχόμενου Σαββάτου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι καλημέρα!

Στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το ερχόμενο Σάββατο και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!!

Οσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιόχή μας από κει και μετά...»

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου
Την Παρασκευή αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές σε τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Από τις νυχτερινές ώρες όμως αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια, με τοπικές βροχές στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στην Ανατολική Στερεά. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια μετά τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15-16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19-20, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Θεσσαλία από 2 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19-20, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ στο Αιγαίο και στα 4-5 Μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.



Protothema.gr