Για τα σουτζουκάκια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φέτες ψωμί
1/2 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
4 κ.σ. λευκό κρασί
1 αυγό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα
1/2 κιλό ντοματάκια τριμμένα
1/2 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη
κύμινο, σε σκόνη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουσκεύεις το ψωμί και το στραγγίζεις καλά
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνεις καλά
- μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Παίρνεις μέρος από τον κιμά και πλάθεις ένα ένα τα σουτζουκάκια
- Βάζεις λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να ζεσταθεί
- Αλευρώνεις τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά
- Όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρείς και τα τοπθετείς σε ένα πιάτο όπου έχεις στρώσει απορροφητικο χαρτί
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια με λίγο νερό και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
- Ρίχνεις τη ζάχαρη, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 6-7 λεπτά
- Με την τρυπητή κουτάλα βάζεις στη σάλτσα τα σουτζουκάκια ένα ένα και τα αφήνεις να πάρουν μία ακόμη βράση
tlife.gr