MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Άνοιξε τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Χαλκίδα



Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Πάρκο του Λαού τα εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ. Παρουσία της Δημάρχου Δήμου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνου, της προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένης Αϊδίνη, του πρώην δημάρχου Μπάμπη Μανιάτη και εκπροσώπων της τροχαίας, άνοιξε τις πύλες του για 9η σχολική περίοδο το Πάρκο με την τελετή αγιασμού. 

Το προηγούμενο διάστημα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού, ώστε να δοθεί προς χρήση στους μαθητές του Δήμου Χαλκιδέων, αλλά και όμορων Δήμων.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, μίλησε για τον στόχο της λειτουργίας του ΠΚΑ, που δεν είναι άλλος από την ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους χρήσης του οδικού δικτύου και της εκπαίδευσής τους στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ενώ έκανε γνωστό ότι το έχουν επισκεφθεί ήδη πάνω από 15.000 μαθητές.

Από την πλευρά της η Έλενα Βάκα επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα παιδιά για να μάθουν πραγματικά τι σημαίνει κυκλοφοριακή αγωγή, η οποία και είναι πιο απαραίτητη από ποτέ στις μέρες μας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ο Δημήτρης Βουρδάνος τόνισε τη σημαντικότητα του Πάρκου στη διαμόρφωση της κυκλοφοριακής αγωγής για τις επόμενες γενιές. 

Με μια φράση, θέλοντας να τονίσει τη σημασία του Πάρκου, χαιρέτησε την έναρξη της λειτουργίας του ΠΚΑ ο πρώην δήμαρχος Μπάμπης Μανιάτης: «Οι πολιτικοί συνήθως σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι σωστοί πολιτικοί όμως σκέφτονται τις επόμενες γενιές».

Την παράσταση όμως έκλεψαν οι μικροί μαθητές της Α’ ταξης του 13 Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, που ήταν και οι πρώτοι για εφέτος που επισκέφθηκαν το Πάρκο.