MY KTEO

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΓΝ-ΚΥ Κύμης: Στο ίδιο έργο θεατές- Κίνδυνος υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης


Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση καλούμε τους εργαζόμενους του ΓΝ Κύμης καθώς υπάρχει άμεσα κίνδυνος διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος λόγω υποστελέχωσης, το αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω αποχώρησης αρκετών κρίσιμης σημασίας ιατρικών ειδικοτήτων.

Ενδεικτικά έχουμε την αποχώρηση:

• Του ενός από τους τρείς Ορθοπεδικούς

• Του Οδοντιάτρου

• Του Ακτινολόγου (Το νοσοκομείο εδώ και αρκετές μέρες είναι διαγνωστικά τυφλό καθώς δεν λειτουργεί ούτε ο Αξονικός ούτε ο Υπέρηχος). Αναμένεται πρόσληψη Ακτινολόγου.

• Το Παθολογικό στελεχώνεται από δύο ιατρούς, αναμένεται πρόσληψη άλλου ένα. Εκκρεμούν 2 κενές θέσεις.

• Κενή οργανική θέση Οφθαλμίατρου.

• Κενή οργανική θέση Χειρουργού

• Επίκειται η αποχώρηση του μικροβιολόγου ενώ επιθυμία για αποχώρηση έχει εκφράσει και η μία από τους δύο Αναισθησιολόγους.

• Στο Καρδιολογικό έχουμε δύο καρδιολόγους εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε καθεστώς διαρκούς μετακίνησης ,καθώς εργάζεται στο ΚΥ Αλιβερίου ,ενώ παράλληλα καλύπτει και το νοσοκομείο μας εν είδη φροντιστηρίου (κάποιες εφημερίες το μήνα ).

Όπως καταλαβαίνεται, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας εγκυμονεί κινδύνους λόγω έλλειψης ειδικευμένων ιατρών, γεγονός που μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και συνειδητά στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών. Εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας που θέλει τα Νοσοκομεία-Επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με κανόνες αγοράς και θα κοστολογούν τα πάντα.

Γιατί όπου το Δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, θα έρχεται ο Ιδιωτικός Τομέας.

Ο «χαμένος» είναι για άλλη μια φορά ο λαός που κάνει χρήση των Υπηρεσιών Υγείας. Έτσι όταν δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στο Δημόσιο, θα αναγκάζεται να «αγοράσει» το εμπόρευμα - Υγεία.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Υγείας δεν κάνει ουσιαστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά προωθεί συνεχώς τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιεί όλο και περισσότερο την Δημόσια δωρεάν Υγεία.

Αυτός είναι ο λόγος που οι λίστες των χειρουργείων έχουν τεράστιες αναμονές, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του »κοσμάκη», εξαναγκάζοντας τον να αποδεχτεί ως λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, το ίδιο το αίτιο της διάλυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Την λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικούς όρους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το ψέμα και η υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία από την μια μιλά για ανάπτυξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και από την άλλη διαιωνίζει το καθεστώς