Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο


Υλικά συνταγής:
1 κοτόπουλο (1 περίπου κιλό) πλυμένο και κομμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο γυρνώντας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά
  • Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτεις νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει για μισή περίπου ώρα
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
  • Διαλύει το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με νερό, προσθέτεις το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στο τηγάνι
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα


tlife.gr