MY KTEO

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Όταν ο Πέτσας στήνει …«λίστα» ψηφοφόρων με δημάρχους!


«Επειδή το 2023 είναι μια χρονιά εκλογών…Πρέπει να αναρωτηθείτε όχι τι έκανε η κυβέρνηση για εσάς αλλά τι κάνετε εσείς για την κυβέρνηση του τόπου»!!! Ναι αυτό ξεστόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, κλείνοντας την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Κυνικά. Ανερυθρίαστα. Ενας υπουργός απευθύνεται στους δημάρχους της χώρας και αφού τους αναφέρει ότι είναι χρονιά εκλογών τους καλεί να αναρωτηθούν τι θα κάνουν «αυτοί για την κυβέρνηση αυτού του τόπου»!

 

Ο κ. Πέτσας που στην πολιτική διαδρομή του έχει συνηθίσει να λειτουργεί με πελατειακούς όρους. Ποιος άλλωστε μπορεί να λησμονήσει τη γνωστή λίστα που φέρει το όνομα του; Τότε που «μπούκωσε» με κρατική διαφήμιση πολλά από τα εγχώρια ΜΜΕ για να …αναλογιστούν μάλλον τι πρέπει να κάνουν αυτά για την κυβέρνηση αυτού τόπου!

 

Με αυτούς τους όρους ήρθε λοιπόν ο κ. Πέτσας και κάλεσε τους δημάρχους να αναρωτηθούν όχι τι έπραξε η κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια για την Αυτοδιοίκηση και τους δημότες, αλλά τι θα κάνουν οι ίδιοι από τη θέση τους προκειμένου η ΝΔ να διατηρηθεί στην εξουσία.

 

Η συγκεκριμένη φράση του κ. Πέτσα είναι ντροπιαστική. Ακόμα όμως πιο ντροπιαστική είναι η «γαλάζια» πολιτική πελατειακή λογική που διαπνέει το Μαξίμου και την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την «κορυφή μέχρι τα νύχια», που βλέπει γύρω της «πελάτες» με τους οποίους επιχειρεί να στήσει ένα ξεδιάντροπο δούναι και λαβείν…

 

 

«Δούναι και λαβείν» λοιπόν, όλα για τον κ. Πέτσα. Πελάτες οι δήμαρχοι… «Τι θα μου δώσεις για να σου δώσω;». Φέρε μου ψήφους τώρα στις εκλογές και εγώ θα …καθαρίσω μετά. Ετσι λειτουργεί ο κ. Πέτσας. Όμως, όταν αυτό το χυδαίο αλισβερίσι γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό και μάλιστα με την παρουσία όλων των δημάρχων της χώρας αυτό είναι άκρως προκλητικό.