MY KTEO

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Την Παρασκευή η ανοιχτή συζήτηση για τη διαχείριση των αποβλήτων-Ποιοι δήμαρχοι της Εύβοιας θα παραβρεθούν;


Την Παρασκευή το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για τη διαχείριση των αποβλήτων. Κοινή πρωτοβουλία των παρατάξεων "Στερεά Υπεροχής" & "Πατρίδα μας η Στερεά" και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι δήμαρχοι της Εύβοιας θα δώσουν το «παρών»…

Να υπενθυμίσουμε ότι η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Πατρίδα μας η Στερεά" Κατερίνα Μπατζελή, σε ερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί στο Δίστομο τον Οκτώβριο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων είχε αναφέρει για τους Δήμους της Εύβοιας:

Οι ισχυρισμοί των δήμων της Εύβοιας είναι :

-           ο δρόμος για το ΧΥΤΑ Ιστιαίας δεν είναι βατός. Αυτό δεν ισχύει , διότι και ο ΦοΔΣΑ ανεβάζει καθημερινά χώμα για την κάλυψη των σκουπιδιών με φορτηγά 40 τόνων, και οι Δήμοι έχουν δυνατότητα να πάνε τα σκουπίδια με συρόμενα φορτηγά κάτω των 26 τόνων . "Τυχαία" τις τελευταίες μέρες καταστράφηκε η προσβασιμότητα στον δρόμου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει  αντίδραση !!!

-           η μεταφορά αλλού είναι κοστοβόρα. Εδώ πρόκειται για ζήτημα ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, όχι νομιμότητας. Αν θέλει η Πολιτεία να βοηθήσει, ας επιχορηγήσει τη μεταφορά, όπως έκανε στην Ήπειρο.

-           οι δήμαρχοι από την Εύβοια φαίνεται κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ, να έχουν συνθέσει ένα μπλοκ σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα. Οι μεν πρώτοι θέλουν να στείλουν τα σκουπίδια στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Φωκίδα και ένα άλλο μπλοκ με τους δημάρχους αυτών των περιοχών να αντιδρούν απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η αντίδραση Δήμου Ευβοίας που θα μπορούσε μεταβατικά εφόσον αυτό είναι εφικτό, να αποδεχτεί απορρίμματα της Νομαρχιακής ενότητας του και με το κλίμα που επικρατεί πλέον μεταξύ των Δήμων, χάνεται η περιφερειακή συνείδηση και αλληλεγγύη.