MY KTEO

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Η γη της ελιάς: Τα νέα ζευγάρια που γεννιούνται στη σειρά


Ο χωρισμός της Μυρτάλης από τον Χρήστο άνοιξε την πόρτα για μεγάλες αλλαγές στη «Γη της ελιάς».
Η γη της ελιάς: Τα νέα ζευγάρια που γεννιούνται στη σειρά.

Δύο είναι τα κομβικά σημεία για την συμπλήρωση του παζλ των ζευγαριών στη «Γη της ελιάς». Το πρώτο ήταν η κίνηση της Ιουλίας να απλώσει χέρι βοήθειας στον Στάθη, μετά από την αποκάλυψη της είδησης του θανάτου του Ιάκωβου. Ήταν μια κίνηση που οι τηλεθεατές περίμεναν από καιρό και συγκίνησε βαθιά τον Στάθη, ο οποίος ποτέ δεν ξεπέρασε τα αισθήματά του για την νεανική του αγάπη.

Το δεύτερο κομβικό σημείο ήταν η σκηνή που ο Χρήστος επέστρεψε στο σπίτι για να βρει την Μυρτάλη και τον Αλέξη σε ερωτικές περιπτύξεις στο κρεβάτι τους. Ο ανιψιός του Λυκούργου, αντί να κάνει σκηνή, αποφάσισε να κλείσει την πόρτα πίσω του και να βάλει τελεία και παύλα στη σχέση του με την «κληρονόμο» των Βρεττάκων που τον τελευταίο καιρό έχει τρελάνει τους πάντες με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και τις παράλογες απαιτήσεις της.

Με το τέλος αυτής της σχέσης, ο Χρήστος είναι πλέον ελεύθερος να αναζητήσει αλλού μια σύντροφο που θα του ταιριάζει περισσότερο. Μια γυναίκα με ανάλογες εμπειρίες με τον ίδιο, κατασταλαγμένη στο τι ζητάει, συναισθηματικά και πνευματικά ώριμη.

3 + 1 έρωτες βρίσκουν έδαφος στην «Γη της ελιάς»
Ο Χρήστος θα βρει τη γυναίκα που έψαχνε στο πρόσωπο της Εύας. Η νεαρή μηχανικός, αφού έδωσε στον Στάθη τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν και δεν βρήκε την ανταπόκριση που επιθυμούσε, θα γυρίσει σελίδα στην προσωπική της ιστορία. Η γνωριμία της με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας θα είναι ένα φωτεινό σημείο στη ζωή τη στη Μάνη και γρήγορα θα διαπιστώσει ότι οι κοσμοθεωρίες τους είναι συμβατές και η έλξη ανάμεσά τους κάτι παραπάνω από έντονη. Η συνέχεια για αυτούς τους δύο είναι προδιαγεγραμμένη. Σύντομα θα τους δούμε μαζί να μοιράζονται καυτά φιλιά και στιγμές πάθους.

Η οριστική «ταφόπλακα» στη σχέση Στάθη – Εύας ανοίγει τον δρόμο για τον τέως σύζυγο της Αρετής να κυνηγήσει το όνειρό του, την Ιουλία. Οι πρώτες δειλές συναντήσεις τους είναι διανθισμένες από εξομολογήσεις για όλα όσα συνέβησαν που τους πλήγωσαν και συνεχίζουν να τους πληγώνουν.

Για τον Στάθη το μεγαλύτερο αγκάθι είναι φυσικά ο Γιώργης Κουράκος. Ο αστυνόμος εκμεταλλεύτηκε την αναποφασιστικότητά του και την σχέση εξάρτησης που είχε από την Αρετή για να κλέψει την γυναίκα που αγαπούσε μέσα από τα χέρια του.

Όμως, όπως παραδέχεται στον Στάθη η Ιουλία, ο γάμος τους περνάει κρίση. Η Ιουλία δεν έχει πληροφορήσει ακόμα τον σύζυγό της ότι δεν επιθυμεί να κάνει παιδί μαζί του και ξέρει, χωρίς καμία αμφιβολία, πως η άρνησή της θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με όλα τα spoiler, Στάθης και Ιουλία θα βρεθούν ξανά μαζί, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, με την εξαίρεση του Κουράκου, ο οποίος έχει τις υποψίες του.

Αλλά και ο αστυνόμος, παρά τις προσπάθειές του να σώσει τον γάμο του με την αδελφή του Ισίδωρου, έχει ήδη αλλού στραμμένο το βλέμμα του. Το πρόσωπο που τον απασχολεί είναι η Ευτυχία. Η νεαρή γυναίκα βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών του για τη δολοφονία του Ανέστη, του οποίου το νεκρό σώμα βρέθηκε στο βουνό. Και παρότι γνωρίζει ότι η Ευτυχία κάτι κρύβει σε σχέση με τον φόνο, ο Κουράκος δεν έχει σταματήσει να τη σκέφτεται.

Η Ευτυχία, που δεν μπορεί να αντέξει κι άλλον το βάρος των ενοχών και τον διαρκή φόβο ότι θα αποκαλυφθεί η πράξη της, αποφασίζει, παρά την αντίθετη γνώμη της Άννας, να ζητήσει συνάντηση από τον αστυνόμο και να ομολογήσει την πράξη της.

Τι θα συμβεί σε αυτή τη συνάντηση, κανείς δεν το γνωρίζει πλην των συντελεστών της σειράς. Όμως, αν κρίνουμε από τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν με τη Μαρίνα που αθωώθηκε για τον φόνο που διέπραξε σε κατάσταση άμυνας, ο Κουράκος θα φροντίσει ώστε η νέα του αγαπημένη να βγει αλώβητη από την περιπέτειά της. Γιώργης και Ευτυχία θα βρουν μαζί την «ευτυχία», αν πιστέψουμε στις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας από την παραγωγή της σειράς.

Και, αφού συμπληρώθηκαν τα τρία ζευγάρια, υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν έχει βρει το ταίρι του. Μιλάμε για τη Μυρτάλη, η οποία συνεχίζει να έχει επαφές με τον Αλέξη, όμως και η ίδια αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά.

Η Μυρτάλη συνεχίζει τις συνεδρίες με την ψυχολόγο προσπαθώντας να βρει την άκρη στο κουβάρι των συναισθημάτων της ενώ στο μεταξύ τον δρόμο για τη Αρεόπολη παίρνει ο Κίμων Καπερνάρος, ο γοητευτικός γιος του Δημοσθένη. Ο Κίμων, τον οποίο υποδύεται ο πρωτοεμφανιζόμενος σε σειρά Βαγγέλης Κακουριώτης, τραγουδιστής, μέλος στο παρελθόν των Boys and Noise, έρχεται για να βοηθήσει τον πατέρα του στον προεκλογικό αγώνα κόντρα στον Ισίδωρο. Μυρτάλη και Κίμων θα θα συναντηθούν και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η σχέση τους.



iEidiseis.gr