MY KTEO

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: Άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Ληλαντίου καλούνται να οχυρωθούν μόνοι τους απέναντι στα καιρικά φαινόμενα


Η Δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά, εξέδωσε δελτίο τύπου με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται από το μεσημέρι του Σαββάτου κι έπειτα, με το οποίο βεβαιώνει την ετοιμότητα του τμήματος πολιτικής προστασίας του δήμου και δίνει οδηγίες αυτοπροστασίας στους πολίτες.

Οι πλημμύρες όμως στο Ληλάντιο  δύο  χρόνια πριν, είναι πρόσφατες στη μνήμη μας και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η προστασία των κατοίκων ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη!

 Έκτοτε, με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση η οποία να μπορεί να τους γλιτώσει από παρόμοιες καταστάσεις. Δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, δεν έχει καθαριστεί η κοίτη του ποταμού αλλά έχει μπαζωθεί περισσότερο, δεν έχει γίνει καν η οριοθέτησή του. Οι κάτοικοι αγωνιούν κάθε φορά αν θα καταφέρουν να γλιτώσουν από κάθε κακοκαιρία τις ζωές τους και το βιός τους!

 

Η πολιτική «κόστους – οφέλους» με την οποία κρίνονται «ασύμφορα» τα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας απειλεί άλλη μια φορά τους κατοίκους του Ληλαντίου και όχι μόνο.

 

Ως εκ τούτου καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει αφενός όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης αλλά και να δώσει επιτέλους τη δέουσα σημασία σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία των κατοίκων της πόλης .

 

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,

 

οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλκίδας

 

Γρανέττα Τσιβίκα

 

Βαγγέλης Σταματούκος