1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 – 1 1/2 φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές
- Τα αφήνεις στην άκρη και στο ίδιο λάδι σοτάρεις τα κρεμμύδια αφού χαμηλώσεις προηγουμένως τη φωτιά
- Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνεις το κοτόπουλο και πάλι στο τηγάνι και προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις νερό ώστε να καλύψεις το κοτόπουλο και προσθέτεις τον πελτέ
- Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει για μισή περίπου ώρα
- Προσθέτεις τις ελιές και το αφήνεις να βράσει για 15-20 λεπτά ακόμη
tlife.gr