MY KTEO

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Εργαζόμενη σε βενζινάδικο “χτυπούσε” δύο φορές την κάρτα και “έκλεβε” τους πελάτες

 


Μια 28χρονη γυναίκα , εργαζόμενη σε βενζινάδικο, φέρεται να έστησε μια προσοδοφόρα απάτη, εις βάρος των πελατών και του ιδιοκτήτη, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούσαν τα 4000 ευρώ. Επί ένα χρόνο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έκλεβε τους πελάτες με τον εξής τρόπο: Κάθε πελάτης που ήθελε να πληρώσει με ανέπαφη κάρτα αλλά το ποσό σε βενζίνη ηταν μικρό, αποτελούσε θύμα της.

 

Εδινε στον πελάτη το pos, έλεγε πως η κάρτα δεν “πέρασε” την πρώτη φορά και ζητούσε να την ξαναχτυπήσει. Ετσι, χρέωνε τον πελάτη δύο φορές το ποσό της βενζίνης. Η κλοπή γινόταν για ποσότητα βενζίνης από 15 εως 25 ευρώ. Ποσό μεγαλύτερο των 25 ευρώ δεν ειχε διπλοχτυπηθεί ποτέ . Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, έπαιρνε από το ταμείο του βενζινάδικου τα χρήματα που είχαν “διπλοχτυπηθεί” .

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συναλλαγές για τις οποίες η νεαρή φέρεται να έκανε την απάτη, ήταν περισσότερες από 300 και το ερώτημα που δεν απαντήθηκε είναι πως επί ένα χρόνο δεν είχε γίνει αντιληπτή από την επιχείρηση, δηλαδή από τον ιδιοκτήτη ή τον λογιστή της καθώς η νεαρή φέρεται να αποκόμιζε οφέλη από τις 22/10/2018 εως 10/11/2019.

 

Την απάτη ανακάλυψαν πελάτες που έσπευσαν στην τράπεζα όταν ήλεγξαν τις χρεώσεις τους με την νεαρή να κατηγορείται πως είχε αποκομίσει 4.318 ευρώ και καταδικάστηκε από το Πλημμελιοδκείο Βόλου σε 10 μήνες με αναστολή, για την υπεξαίρεση.