MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά η υποβολή προσφυγών από τον Δεκέµβριο


Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από τον επόµενο µήνα οι προσφυγές στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από όσους αµφισβητούν πράξεις της εφορίας και των ελεγκτών. 

Η ηλεκτρονική εφαρµογή θα ενεργοποιηθεί εντός του Δεκεµβρίου. Οσοι υποβάλλουν την προσφυγή θα µπορούν να παρακολουθούν online την εξέλιξη της πορείας της προσφυγή τους.

Οι προσφεύγοντες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρµα µε τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet και θα συµπληρώνουν τα πεδία που σχετίζονται µε το περιεχόµενο της ενδικοφανούς προσφυγής. Συγκεκριµένα η προσφυγή πρέπει να αναφέρει:
• Tα ακριβή στοιχεία του υπόχρεου.
• Tην προσβαλλόµενη πράξη.
• Tους λόγους, τους ισχυρισµούς και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτηµά του.
• Tη διεύθυνση στην οποία θα πραγµατοποιούνται οι κοινοποιήσεις των αποφάσεων, των πράξεων και των λοιπών εγγράφων της ∆ιεύθυνσης Επίλυσης ∆ιαφορών, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και τα εν γένει στοιχεία επικοινωνίας του υπόχρεου.

Ο φορολογούµενος θα µπορεί να υποβάλλει και ηλεκτρονικά αίτηµα αναστολής του καταβλητέου ποσοστού που ανέρχεται στο 50% του αµφισβητούµενου ποσού της πράξης υπό τις ίδιες προϋποθέσεις µε την ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής και µόνο εφόσον το αίτηµα υποβάλλεται και οριστικοποιείται την ίδια ηµέρα µε την ενδικοφανή προσφυγή.


newsbomb.gr