MY KTEO

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Πρωτοφανείς εικόνες σε σούπερ μάρκετ: Έβαλαν αντικλεπτικά σε… βρεφικά γάλατα


«Σοκάρομαι με τις εικόνες που βλέπω». Η φωτογραφία «γροθιά στο στομάχι» από ελληνικό σούπερ μάρκετ.

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει το καλάθι του νοικοκυριού ως λύση στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά εδώ και μήνες, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν πρωτοφανείς εικόνες από σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, που μαρτυρούν την ανέχεια και τις αβάστακτες οικονομικές δυσκολίες που έχουν στις πλάτες τους οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, εικόνες που βλέπαμε σε χώρες του Εξωτερικού, πλέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στη δική μας. Παράδειγμα για του λόγου του ακριβές αποτελεί μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία τοποθέτησε αντικλεπτικά σε… βρεφικά γάλατα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που παρουσίασε το OPEN το πρωί της Τετάρτης (16/11).

Άλλωστε, το βρεφικό γάλα ήταν ανέκαθεν ένα ακριβό προϊόν, η τιμή του οποίου ωστόσο έγινε ακόμα υψηλότερη τους τελευταίους μήνες.

«Σοκάρομαι με τις εικόνες που βλέπω» είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας και πρόσθεσε «κάνω τον σταυρό μου».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «υπάρχουν κλήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για κλοπές από σούπερ μάρκετ, κυρίως για ουίσκι ή μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Όμως, για να κλέψει κάποιος βρεφικό γάλα, σημαίνει ότι δεν έχει να ταΐσει το παιδί του. Οπότε ένας αστυνομικός αν τύχει κάτι τέτοιο, θα έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά θα δείξει τη δέουσα ευαισθησία».


iEidiseis.gr