MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τροχαία υπάρχει; Αν ναι πώς αυτό το «όχημα» κυκλοφορεί;


Τραγελαφικές καταστάσεις συναντούμε καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους. Απούσα η Τροχαία…

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ξεκάθαρος, σκληρός και σύμφωνα με αυτόν όποιος δεν τηρεί τη νομοθεσία βεβαιώνεται με διοικητικό πρόστιμο και σε ορισμένες περιπτώσεις με αφαίρεση αδειών κ.λπ.

Είναι λογικό με τόση κίνηση στους δρόμους να μην μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση σε όλη τη χώρα, αν και είναι γνωστό πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη ανδρών της Τροχαίας. Καθημερινά όμως χιλιάδες οδηγοί κυκλοφορούν στους δρόμους και βλέπουν πράγματα που σε κάνουν πολλές φορές να ξεχνάς και αυτά που ξέρεις.

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η «αγριότητα» στον τρόπο οδήγησης αλλά και στη συμπεριφορά έχουν ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό. Μόνο τυχαία δεν θα λέγαμε, πως αν θέλεις να… μαλώσεις, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα αρκεί να βγεις για λίγο στο δρόμο και να οδηγήσεις!

Το φαινόμενο των παραβάσεων είναι καθημερινό όμως υπάρχουν περιπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ζεις στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα της Αφρικής όπου δεν υπάρχουν κανόνες.

Η  εικόνα μιλά από μόνη της
Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της φωτογραφίας που δημοσιεύει το Newsauto. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα παλαιό όχημα το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση κινείται χωρίς «πρόβλημα» στον Κηφισό έχοντας μετατραπεί σε όχημα μεταφοράς παλαιών σιδήρων και σκουπιδιών. Απορία… το έχουμε, πως έχει καταφέρει ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος να περάσει τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) ή ακόμα πως είναι δυνατόν να κινείται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής και να μην το έχει σταματήσει η Τροχαία.

Περιττό να τονίσουμε πως η κίνηση γίνεται στη ΛΕΑ…



newsauto.gr