MY KTEO

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των έξι λαϊκών αγορών που λειτουργούν σήμερα στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου – Αντιλαϊκό τον χαρακτήρισαν Θαλασσινου-Κέκης


Μετά τον κανονισμό καθαριότητα τίθεται σε ισχύ και ο νέος κανονισμού λειτουργίας  των λαϊκών αγορών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση τον νέο κανονισμό λειτουργίας των έξι λαϊκών αγορών που λειτουργούν σήμερα στον Δήμο.
 Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας στην εισήγησή του χαρακτήρισε απαραίτητο εργαλείο τον κανονισμό αυτό, αφού διευθετεί μια σειρά από θέματα, που μέχρι τώρα ήταν στον αέρα. Διαφορετική άποψη είχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δήμος για Όλους» Αλεξάνδρα Θαλασσινού, που ψήφισε λευκό και «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κέκης, που καταψήφισε.

Αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε ο Κώστας Κέκης τον νόμο του 2021 πάνω στο οποίο στηρίχτηκε ο κανονισμός, ο οποίος τελικά θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι προβλέπονται εξαντλητικά πρόστιμα και αφαίρεση αδείας για ένα μήνα γεγονός που καθιστά αντιλαϊκό και τον ίδιο τον κανονισμό. 

Ενώ η Αλεξάνδρα Θαλασσινού υπενθύμισε ότι το πρόσφατο πρόβλημα με την λαϊκή αγορά των Κονιστρών οφείλεται στο νόμο αυτό.