Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Σ.Κεδίκογλου: Ιδιαίτερα αυξημένες οι ενισχύσεις των ζωοτροφών στη Β. Εύβοια- Στην τελική ευθεία το σφαγείο


Έπειτα από εντατικές και επίπονες διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επετεύχθησαν ιδιαίτερα αυξημένες ενισχύσεις για την αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Αναφερόμενος στην απόφαση για τη στήριξη ύψους 89 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των αγροεφοδίων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε την ιδιαίτερη μέριμνα που δόθηκε για τους κτηνοτρόφους της Β. Εύβοιας. «Δώσαμε μάχη στην διαβούλευση με τις Βρυξέλλες για το σκοπό αυτό», εξήγησε και δε παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τη Γενική Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Επιπλέον, ενημέρωσε και για την πορεία του υπό εκτέλεση σφαγείου στην ευρύτερη περιοχή, διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία υλοποίησης του έργου βρίσκεται στην τελική ευθεία.  

 «Είναι όλα έτοιμα για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για το σφαγείο για να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός έργου που θα φέρει την κτηνοτροφία της βόρειας Εύβοιας στο μέλλον», επισήμανε στην τοποθέτησή του και συμπλήρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες  διαδικασίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο των καθιερωμένων περιοδειών του στην Περιφέρεια Εύβοιας, συμμετείχε στη σύσκεψη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βόρειας Εύβοιας στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλο, του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ.Γιώργου Τσαπουρνιώτη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Τράπεζας Πειραιώς.