MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Χαλκίδα: Συνάντηση για την αποκατάσταση των οδών που εκτελούνται τα έργα φυσικού αερίου- Για όλες τις αποκαταστάσεις, την ευθύνη έχει η ανάδοχος εταιρεία


Ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Βαγιάννη και τον πρόεδρο του σωματείου Ξένιος Ζευς κ. Ευθυμίου. Θέμα της συνάντησης, η αποκατάσταση των οδών όπου εκτελούνται εργασίες φυσικού αερίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωπος της εταιρείας ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι όλες οι αποκαταστάσεις, είτε πρόκειται για κυβόλιθους, είτε για πλάκες πεζοδρομίου, είτε για άσφαλτο, είναι υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί τα έργα φυσικού αερίου. Κατά συνέπεια, οι οδοί Δημοσθένους Βασιλείου, Δούνα και Πλατανιώτη, εκτός από την Τραπεζουντίου, στην οποία από αύριο ο Δήμος Χαλκιδέων θα εκτελέσει  έργο αποκατάστασης κυβολίθων, αφού σήμερα ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όλες οι υπόλοιπες οδοί είναι στις υποχρεώσεις του εργολάβου του φυσικού αερίου να τις αποκαταστήσει.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν παρούσα και η προϊσταμένη της Αρχαιολογίας κ. Σίμωσι, και σε ότι αφορά στην οδό Πλατανιώτη, όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, το μεγαλύτερο μέρος της τομής αύριο το πρωί, μετά από έγκριση της Αρχαιολογίας, θα αποκατασταθεί από την εταιρεία φυσικού αερίου, εκτός από το σημείο που βρίσκεται το μεσαιωνικό τοίχος, στο οποίο θα τοποθετηθεί υαλοπίνακας και θα υπάρχει η κατάλληλη σήμανση.

Η ΔΕΔΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία, για να αναλάβει η εταιρεία το κόστος…