MY KTEO

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Νέα διοίκηση στο Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Α.Ε.Κ. «Άβαξ και Πεσσοί»


Την Κυριακή 13-11-2022 συνήλθε το Δ.Σ. που εκλέχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές και συγκροτήθηκε ως εξής:

1. Δημήτριος Κακάτσος: Πρόεδρος

2. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης: Αντιπρόεδρος

3. Αθανάσιος Κονταξής: Γραμματέας

4. Σοφία Νικολάου (ΠΡΟΠΟΝΉΤΡΙΑ): Ταμίας

5. Ζωή Κωνσταντινίδου: Μέλος – Υπεύθυνη Οργανωτικού

6. Ευρυβιάδης Κωνσταντινίδης: Μέλος – Υπεύθυνος Ανάπτυξης

7. Αναστασία Χορτρούδη: Μέλος – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι εμφανίζονται νέα μέλη στο σχηματισμό, που έρχονται με όρεξη για την ανάπτυξη του συλλόγου και του σκακιού στην περιοχή.

 

Για όσους από εσάς δεν μας γνωρίζετε ακόμα, το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Α.Ε.Κ. «Άβαξ και Πεσσοί» είναι ένας μορφωτικός-αθλητικός Σύλλογος που ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο δραστηριοποιείται πολιτιστικά από  το 2007 (και αθλητικά ως μέλος της Ε.Σ.Ο. από το 2009 ). Το ομώνυμο Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου «Άβαξ και Πεσσοί» αναγνωρισμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια για καλλιέργεια και διάδοση του κατ’ εξοχήν πνευματικού αθλήματος του Σκακιού σε όλες τις ηλικίες.

Προς τον σκοπό αυτό διοργανώνει κύκλους μαθημάτων για κάθε επίπεδο σε παιδιά και ενήλικες στην Χαλκίδα. Μετά τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών μας (ΣΗΜ. άπαντες ερασιτέχνες) τα προηγούμενα έτη τόσο στο Ατομικό όσο και στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειάς μας με κατάκτηση έως και της 2ης θέσης, ανανεώνει και φέτος την συνεργασία του με έμπειρους προπονητές  - στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε επικεφαλής Προπονητή του Συλλόγου μας τον αείμνηστο κ. Νίκο Σκαλκώτα, (Διεθνή Μαιτρ και πρώην Πρωταθλητή Ελλάδος) που θα τον τιμήσουμε πάλι με ξεχωριστή εκδήλωση -  και υπό την σταθερή διεύθυνση του Υποψηφίου Μαιτρ και Εκπαιδευτικού κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη, στοχεύει να συνεχίσει την ανοδική πορεία των εγγεγραμμένων μαθητών/αθλητών μας στο προαγωνιστικό και στο Αγωνιστικό Σκάκι,  όπως και στο Σχολικό.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία και καλλιεργεί συστηματικά το σκάκι στους μαθητές όλων των βαθμίδων των Σχολείων έχοντας δεκάδες επιτυχίες τόσο τοπικά όσο και σε επίπεδο Νομού.

Πολυάριθμες είναι οι προκρίσεις των μικρών μαθητών και στα Περιφερειακά αλλά και στα εκάστοτε τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Ο διοικητικός πυρήνας του Συλλόγου πιστώνεται με την διοργάνωση τεσσάρων Ομαδικών Σχολικών Πρωταθλημάτων στη Χαλκίδα καθώς και 2 Διασχολικών Τουρνουά ενώ το 2012 διοργάνωσε με πρωτοφανή επιτυχία και το 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα στην Χαλκίδα με τη συμμετοχή 180 παιδιών.

Στο ενεργητικό του, τέλος, συγκαταλέγεται η έκδοση περιοδικού και η λειτουργία σκακιστικού-πολιτιστικού Ιστολογίου. Το περιοδικό με τον τίτλο «Νέος Παλαμήδης» έχει συμπληρώσει την έκδοση πέντε τευχών. Το ιστολόγιο του Συλλόγου, Νέος Παλαμήδης, http://neospalamedes.blogspot.gr έχει μεικτό χαρακτήρα, αλλά στο σκακιστικό του κομμάτι χαρακτηρίζεται από θεματική πρωτοτυπία, κριτική παρεμβατικότητα και αδέσμευτη έκφραση.