MY KTEO

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Σπύρος Πνευματικός: «Προχωρούν τα έργα στήριξης και αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας»


Σε σύσκεψη εργασίας υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο συμμετείχε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, στην οποία συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επίσης, ετέθησαν και ζητήματα που αφορούν στην καταβολή αποζημιώσεων από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα, για τις αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία «Θάλεια» σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, συνολικά έχει δοθεί το ποσό του 1.700.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, από τις 221 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής 206 φάκελοι από τους οποίους εγκρίθηκαν  οι 147 ενώ για 9 δικαιούχους, που οι περιπτώσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αναμένεται να πληρωθούν εντός της εβδομάδας. Όσον αφορά στις απορριπτικές αποφάσεις πρόκειται για περιπτώσεις, που είτε οι επιχειρήσεις δεν έχουν έδρα στις πληγείσες περιοχές, είτε γιατί αποζημιώθηκαν από ασφαλιστικές εταιρείες, είτε γιατί είναι στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε Εύβοιας και αναμένονται οι Κανονισμοί Οικονομικών Ενισχύσεων.

Όπως διαπιστώθηκε είναι σε εξέλιξη τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας, τα οποία αφορούν την οριζόντια στήριξη της περιοχής, καθώς και  τη στήριξη κλάδων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ  δρομολογούνται και τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.