MY KTEO

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Αικατερίνης στα Λέπουρα Αλιβερίου


Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  πραγματοποίησε την ποιμαντική επίσκεψη του στο χωρίο Λέπουρα  επαρχίας Αλιβερίου και συγκεκριμένα εν όψει της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου οπου και χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού  στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι των Αγίων Μεγαλομαρτύρων  Αικατερίνης - Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος πλαισιούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπολεως και εφημέριο ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου Νεκτάριο Καπενή τους Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο Παρθενίου Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αντώνιο Γκίκα εφημέριο Δύστου τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο της ενορίας και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

 


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποιος με τον θεόπνευστο λόγο του ανέλυσε την ένοια και σημασία των θεομητορικών εορτών που τιμάει η εκκλησία μέσα απο την θρησκευτική παράδοση στην συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο και την ρητορική φιλοσοφία της Αγίας Αικατερίνης  και στον  μαρτυρικό θάνατο τον οποίο υπέστη  για την πίστη της  στον Χριστό.

 


Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς που τίμησαν την εορτή μερίμνη της ευλαβούς  κτητορίσης του ιερού ναού κ. Ευαγγελίας Ζούμπερη.

 

Επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ στο αναλόγιο τον πλαισίωσαν ο Αναγνώστης - Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων  κ. Αναστάσιος Ρέτσας με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.