MY KTEO

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Θεατρικό εργαστήρι Θεάτρου Χαλκίδας


Τα εργαστήρια ενηλίκων του Θεάτρου Χαλκίδας θα ξεκινήσουν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 18:30 έως τις 21:30 στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (Μάριου Δοξάκη & Μονής Ερίων - 34132 Χαλκίδα) από την κ. Ιουλία Σιάμου.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/μήνα

Εγγραφές: Τηλεφωνικά στο 697 2162440

θέμα εργαστηρίου

Σώμα και Λόγος Το σώμα έχει τη γλώσσα του. Αποτελεί το βασικό εργαλείο για να αφηγηθούμε μια ιστορία επί σκηνής. Το σώμα μας μεταδίδει στους άλλους τις εσωτερικές μας εμπειρίες. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε έναν ρόλο. Και χωρίς τον λόγο δεν μπορούμε να μεταφέρουμε και να επικοινωνήσουμε έναν θεατρικό χαρακτήρα. Είναι ένας λόγος επινοημένος από τον συγγραφέα, τον οποίο χρειάζεται να τον ζωντανέψουμε επί σκηνής. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ανακαλύψουμε τη λειτουργία του σώματος, να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας, να ερμηνεύσουμε τις λέξεις. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε την θεατρική σκηνική επικοινωνία, να απελεθευρώσουμε το σώμα, τη φωνή, να μάθουμε πώς να ακούμε τους άλλους, πώς να αντιδρούμε, πως να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Συνδυάζοντας το σώμα και τον λόγο θα ανακαλύψουμε τη διαδικασία ανάλυσης κειμένων. Θα εστιάσουμε σε θεατρικά κείμενα και κείμενα της λογοτεχνίας, αναζητώντας την προφορικότητά τους, την απεύθυνση, την αμεσότητα, τον ρυθμό.

Βιογραφικό

Ιουλία Σιάμου

Αριστούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού τμήματός του. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής Θεμέλιο. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Το Αμάρτημα της μητρός μου του Γ. Βιζυηνού για την οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο Νέου δημιουργού Κάρολος Κουν, τη Φόνισσα του Α. Παπαδιαμάντη, την Κερένια κούκλα του Κ. Χριστομάνου, Και δε θα χωρίσουμε ποτέ του Jon Fosse, Το τέλος του έρωτα του Ροµπέρ Πασκάλ 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque», συ-σκηνοθεσία με τον Κ. Αλέξη Αλάτση. Από το 2012 συνεργάζεται με τη Ζωρζίνα Τζουμάκα στις παραστάσεις : Femmes en flammes βασισµένο στα έργα Μήδεια του Ευριπίδη, Μήδειας Υλικό του Heiner Müller, Festival Les Eurotopiques,Tourcoing, France, Η Τζούλια στο ντιβάνι εµπνευσµένο από την ∆εσποινίδα Τζούλια του Α. Στρίντµπεργκ και το µυθιστόρηµα Στο ντιβάνι του Ίρβιν Γιάλοµ, Το χέρι του Γιάνος Daniel Dimeco Θέατρο του Νέου Κόσµου, Κασσάνδρα/voces , βασισµένο στο µυθιστόρηµα της Christa Wolf Κασσάνδρα , Othello project βασισµένο στο έργο του Σαίξπηρ Οθέλλος, Πάπισσα Ιωάννα Εµµανουήλ Ροΐδη Oι Τέσσερις ∆ίδυµες Copi ,Αναλόγιο Φεστιβάλ 2015 Θέατρο Τέχνης. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση. Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και υποκριτική σε Δραματική Σχολή.