MY KTEO

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Πρόωρες εκλογές όχι, πρόωρη Πρωταπριλιά ναι


Το κουφό είναι η επιχειρηματολογία με την οποία εξοπλίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάει στη Βουλή – Θα ισχυριστεί το εξής καταπληκτικό: Ότι είναι θύμα των… «διαπλεκομένων συμφερόντων».

Πρόσωπο που έχει τον τρόπο να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου λέει στους φίλους του: «Να είστε από καμιά μεριά να δείτε τα σκυθρωπά πρόσωπα εκεί μέσα…».

Με το δίκιο τους. Εκτός από τη βεβαιότητα ότι οι μέρες τους εκεί είναι μετρημένες, έχουν και την αβεβαιότητα ποιος παρακολουθούσε ποιον.

Όσοι, πάντως, ιδροκοπούν για να προστατεύσουν τον Μητσοτάκη και του επέβαλαν να μην πάει στη Βουλή για να απαντήσει στις ερωτήσεις του Τσίπρα, λέγεται ότι άλλαξαν γνώμη.

Αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς από το Κοινοβούλιο – τουλάχιστον πριν από τις εκλογές – και κάποια στιγμή θα τον τρακάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αλλαγή στάσης λέγεται ότι έπαιξε ρόλο και ο Τασούλας. Σωστός. Έρχεται ο προϋπολογισμός με συζήτηση και …ψηφοφορία!

Καταφεύγουν, λοιπόν, στην πατέντα «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και άρχισαν να τον προετοιμάζουν για κοινοβουλευτική εμφάνιση επί του θέματος, εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Αυτό είναι σοφό. Το κουφό είναι η επιχειρηματολογία με την οποία τον εξοπλίζουν. Θα ισχυριστεί το εξής καταπληκτικό: Ότι είναι θύμα των… «διαπλεκομένων συμφερόντων».

Τίποτε δεν του άφησε του μακαρίτη. Θα πει στη Βουλή ότι ο μιντιάρχης και οικονομικός παράγοντας που ως τώρα ήταν η βασική «κολώνα» της κυβέρνησής του, θέλει να τον ρίξει για να φέρει τον … Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Βάλτε ότι το ίδιο θέλουν Τούρκοι, Ρώσοι και άλλοι κακοί και αντιλαμβάνεστε ότι όσοι φίλοι του απέμειναν στα ΜΜΕ, θα τον παρουσιάσουν ως …οσιομάρτυρα.

Αυτά κουμπώνουν με τον χαρακτήρα του ανδρός. «Άφιλος και αφελής», έγραψε πρόσφατα ο ημέτερος διευθυντής Θανάσης Τσεκούρας.

Μην ξεχνάμε ότι μόλις πρόσφατα υπαινίχθηκε, σε αγγλική εφημερίδα, ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη μπορεί να είναι …προβοκάτσια εναντίον του. Από τον Κοντολέοντα και τον Δημητριάδη…

Τώρα επιμένει ότι δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές. Αλλά ετοιμάζει πρόωρη Πρωταπριλιά.

Ε ρε γλέντια, που θα έλεγε και ο Καραγκιόζης…

Γ. Λ.


iEidiseis.gr