MY KTEO

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Αιδηψός-Αρκίτσα και Γλύφας-Αγιόκαμπου


Επιστολή διαμαρτυρίας σε ότι αφορά τα δρομολόγια για Αθήνα μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιδηψός-Αρκίτσα και για το περιορισμένο αριθμό δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Γλύφας-Αγιόκαμπου, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κο Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κο Μανώλη Κουτουλάκη και τους Βουλευτές Νομού Ευβοίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας εκφράζει την αντίθεση του, στην απόφαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Εύβοιας σε ότι αφορά τα δρομολόγια για Αθήνα μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιδηψός-Αρκίτσα.

Με την απόφαση αυτή, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ θα γίνονται διά ξηράς, γεγονός  που θα δημιουργήσει προβλήματα αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία στη διεκπεραίωση τόσο των επαγγελματικών κλάδων της περιοχής αλλά και των κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής.

Είναι δεδομένο ότι η μετακίνηση μέσω ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου, το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο επισημαίνοντας ότι.

1. Κατά τόπους του οδικού δικτύου παρατηρούνται επικίνδυνες κατολισθήσεις που οδηγούν σε αναγκαίες περιοδικές παύσεις της κυκλοφορίας, πχ στην περιοχή των Ροβιών. 

Το οδικό δίκτυο κλείνει με τα πρώτα χιόνια κάθε χρόνο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, (πχ στην περιοχή του Αγίου) λόγω ομίχλης. 

Το χαμηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στη περιοχή, μεγενθύνει την ταλαιπωρία των ευπαθών (λόγω προβλημάτων υγείας) συμπολιτών μας, εξαιτίας τς πολύωρης ταλαιπωρίας που θα επωμίζονται αλλά και του κόστους μεταβίβασής τους, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, λόγω της δύσκολης πρόσβασης.
Επίσης ένα ακόμη πρόβλημα, είναι ο περιορισμένος αριθμός δρομολογίων της  ακτοπλοϊκής γραμμής Γλύφας - Αγιόκαμπου, με αποτέλεσμα:

Οι μεταφορείς υποχρεούνται να διανυκτερεύουν στην περιοχή της Γλύφας εξαιτίας έλλειξης δρομολογίων.

Αποτελεί τροχοπέδη στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη περιοχή.

Στα πλαίσια των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως διερευνήσετε τα θέματα προκειμένου να βρεθεί μία πραγματική λύση στα προβλήματα και να μην υπαβαθμιστεί και άλλο η περιοχή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.


Με τιμή
Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Ε
Παρασκευή Αγιοστρατίτη

Τα Μέλη
- Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Λ. Αιδηψού
- Εμπορικός Σύλλογος Ροβιών
- Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δήμου Ωρεών
- Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ιστιαίας
- Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πευκίου & Αρτεμισίου