MY KTEO

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Επιστολή στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Καρύστου


Επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, απέστειλε η περιφερειακή σύμβουλος Άννα Καρύκα για την υποστελέχωση και τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Καρύστου

Το χθεσινό ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Κάρυστος βρίσκεται στο θαλάσσιο μονοπάτι της παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη για την περιοχή μας, η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου της Καρύστου, τα οποία καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά, προκαλεί προβληματισμό και δημιουργεί επιτακτική ανάγκη για την επάνδρωση των τμημάτων. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία είναι τα εξής:

- Στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου υπηρετούν 7 αστυνομικοί και 4 αποσπασμένοι, από τους 28 που κανονικά προβλέπονται στο οργανόγραμμα.

- Στο Λιμεναρχείο Καρύστου από τις 23 οργανικές θέσεις, καλύπτονται μόλις οι 8.

Σε αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία, προστίθεται η ακαταλληλότητα των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι ανωτέρω υπηρεσίες. Η ύψιστη αποστολή του Αστυνομικού και του Λιμενικού Σώματος της εξασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών είναι αδύνατον να εκπληρώνεται χωρίς την ενίσχυση των τμημάτων τους με ικανό αριθμό προσωπικού και είναι σαφές ότι οι υπάρχοντες αστυνομικοί και λιμενικοί, με κίνδυνο πολλές φορές και για τους ίδιους, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.

Με βάση τα ανωτέρω, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία και να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να στελεχωθούν περαιτέρω τα ως άνω τμήματα της περιοχής της Καρύστου και να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με επάρκεια και επιτυχία στους πολίτες της περιοχής μας.

Εν αναμονή των αποφάσεων σας και των ενεργειών που προτίθεστε να κάνετε επί των τεθέντων θεμάτων.