MY KTEO

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Αρνητική εξέλιξη η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Άμφισσας


Από τις 5 Οκτωβρίου ο Δήμος Ερέτριας μεταφέρει τα απορρίμματά του στον ΧΥΤΑ Άμφισσας και σύμφωνα με την απόφαση του ΦοΔΣΑ, αυτό θα γίνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Κι αυτή η «deadline» 
είναι που δημιουργεί ανησυχία στην δημοτική αρχή, αλλά και στις τάξεις των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ερέτριας για το τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και πέρα. «Μετά τις 28 Φεβρουαρίου δεν ξέρω τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος. 

Αρνητική χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή από την πλευρά του και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Νέο» Μπάμπης Καραβάς και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον. Ενώ επεσήμανε επίσης ότι πρώτοι ζημιωμένοι είναι οι πολίτες του Δήμου που επί της ουσίας επιβαρύνονται των εξόδων. Για αυτό και ζήτησε να ασκηθεί μια πίεση στην κυβέρνηση ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επιδοτηθεί ο Δήμος από τα κρατικά ταμεία.

Ο δήμαρχος σε αυτό το σημείο έκανε γνωστό ότι με επιστολή του στον Φορέα ζήτησε μείωση των εξόδων κατά 30%, αφού η προσπάθεια επιδότησης από τον Υπουργείο Εσωτερικών έπεσε στο κενό.
Για το κόστος μεταφοράς μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Τσώκος, αφού από 20χλμ τώρα το φορτηγό του δήμου θα πρέπει να διανύει 200χλμ. Η αύξηση του κόστους σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ καθιστώντας τη μη διαχωρίσιμη για τον Δήμο.