MY KTEO

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Στο σχεδιασμό του Μαξίμου οι εκλογές τέλη Ιανουαρίου – Αρχές Φεβρουαρίου

 


Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι πρόσφατες πυρετώδεις διεργασίες μεταξύ του πολύ στενού πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα έχουν πάρει “Φωτιά” στο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών, με ορίζοντα προσδοκιών τα τέλη του ερχόμενου Γενάρη – αρχές Φεβρουαρίου.

 

Αυτό γιατί, πληθαίνουν τα πολιτικά σκάνδαλα, η υποβάθμιση των ζητημάτων δεν “πάει καλά” στην κοινωνία και οι δημοσκοπήσεις που κρατά στα χέρια του ο Μητσοτάκης, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι για τη ΝΔ και τον ίδιο.

 

Η πρόσφατη σταγόνα που “ξεχείλισε” το ποτήρι είναι το δημοσίευμα που κάνει λόγο για παρακολούθηση τόσο κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη (βλ. Χρυσοχοϊδη) όσο και για μεγαλοεπιχειρηματίες , αν ευσταθούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει περισσότερους πολιτικούς “εχθρούς” από όσους πίστευε και ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συσπείρωση και όχι ανατίναξη στα θεμέλια της ΝΔ, είναι η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

 

Με “ελπίδα” να αγγίξει το 30% η ΝΔ –Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Απο εκεί που κάποιοι περίμεναν αυτοδυναμίες στη ΝΔ, πλέον, “ιδανικό” θα είναι το σενάριο να είναι πρώτο κόμμα με 30% πάνω-κάτω. . . Κερδισμένο από αυτή την πτώση και τα συνεχόμενα πολιτικά σκάνδαλα, φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ το οποίο, θεωρείται η πιο πιθανή ψήφος των “διαρροών” της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να “ψαλιδίζει” την διαφορά και το ενδιαφέρον για το τι θα γίνει μετεκλογικά, να “φουντώνει” στην κοινωνία.