Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» για όσους παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ και διόδους τυφλών


Πρόστιμα «φωτιά» προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τους οδηγούς που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε ράμπες ΑμεΑ ή διόδους τυφλών, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύθηκε πως το πρόστιμο θα αυξηθεί «κατά πολύ», ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών προστίμων στους Δήμους και κυρίως στις Περιφέρειες, οι διευθύνσεις μεταφορών των οποίων, δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Σε ό,τι αφορά στα πεζοδρόμια, τόσο Κώστας Καραμανλής όσο και η βουλευτής της ΝΔ άφησαν αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων για παραμέληση των ΑμεΑ, καθώς όπως ανέφεραν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν τα πεζοδρόμια να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της απρόσκοπτης μετακίνησης των ΑμεΑ, χαρακτηρίζοντας τριτοκοσμική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων.

«Όχι μόνο δεν τους διευκολύνουμε αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια», είπε, ενώ απαράδεκτη και χαοτική, χαρακτήρισε την κατάσταση των πεζοδρομίων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, η Φωτεινή Πιπιλή.

Η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε να δημιουργηθούν δίοδοι όδευσης τυφλών σε όλες τις πλατείες.



cnn.gr