MY KTEO

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Λίστες με ονόματα-έκπληξη στη Νέα Δημοκρατία


Στο στάδιο της αξιολόγησης όσων ήταν υποψήφιοι στις εκλογές το 2019 αλλά και των δεκάδων αιτήσεων που έχουν φτάσει στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, από πρόσωπα που εκπροσωπούν σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς χώρους, βρίσκεται το ζήτημα των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης είναι σε ανοιχτή γραμμή, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συσκέψεις.

Στόχος της κεντροδεξιάς παράταξης, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η αυτοδυναμία στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο, για να επιτευχθεί, θα πρέπει να υπάρξει εισροή ψηφοφόρων από τον χώρο του παραδοσιακού Κέντρου. «Το άνοιγμα σηματοδοτείται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι τόσο από τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια», τόνιζε σε ανύποπτο χρόνο κορυφαίος υπουργός που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, δείχνοντας ουσιαστικά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο.

 

 

Τα πρόσωπα

 

Σαφώς, εκτός από τις πολιτικές, θα υπάρξουν και πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά θα ενταχθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια προκείμενου να προσελκύσουν ψηφοφόρους του Κέντρου. Στο τραπέζι βρίσκονται μια σειρά από ονόματα, αλλά τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στόχος είναι να μην περιλαμβάνονται πρόσωπα από τη σόουμπιζ, ή ίσως να είναι ελάχιστα, αλλά εκείνο που επιθυμούν στο Μαξίμου είναι να προέρχονται από τον χώρο της αγοράς ή της επιστήμης.