MY KTEO

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: «Δικαστήριο για το μεγάλο οικονομικό έλλειμμα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου- θα νικήσει το φως της ακροαματικής διαδικασίας ή το σκοτάδι της παραγραφής των αδικημάτων;»


Δελτίο Τύπου

Παρά την συντονισμένη προσπάθεια των δικηγόρων του ο κατηγορούμενος για σοβαρότατα οικονομικά ελλείμματα του δήμου Κύμης Αλιβερίου την περίοδο που ήταν δήμαρχος  δεν κατάφερε να αποκλείσει

τους δικηγόρους του δήμου Κύμης Αλιβερίου από την δίκη βάσει του βουλεύματος 69/2018 του συμβουλίου Εφετών Εύβοιας.

Οι δικηγόροι του Δήμου και των Νομικών του προσώπων  (κατά αλφαβητική σειρά) Δημήτρης Ανδρέου, Νίκος Ζέρβας, Παναγιώτης Περάκης με σοβαρά νομικά επιχειρήματα αντέκρουσαν τις αντιρρήσεις των κατηγορουμένων για αποπομπή των δικηγόρων μας από την δίκη και πέτυχαν την εκπροσώπηση μας στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων.

Το καινούργιο νομικό τερτίπι των δικηγόρων της άλλης πλευράς είναι να μην δικασθούν οι κατηγορούμενοι για κακούργημα αλλά βάσει του νέου ποινικού κώδικα να θεωρηθεί ότι χάθηκαν  μεν τα χρήματα  αλλά λίγα λίγα..

Δεν  διατυπώθηκε η κατηγορία με τέτοιο τρόπο ώστε  να εκληφθούν ως έλλειμμα στο σύνολο τους αλλά ως ξεχωριστά ποσά..

Δηλαδή  πέρα  από τα νομικά επιχειρήματα και τον τύπο του νόμου στην κοινωνία  περνάει το μήνυμα πως αν τα χρήματα του δημοσίου «φύγουν»  λίγα -λίγα είναι  πλημμέλημα και επειδή έχει περάσει πολύς καιρός το πλημμέλημα παραγράφεται..

Ο «Καθαρός» κύριος πρώην δήμαρχος  επιζητεί να μην αποδοθεί το όνομα του καθαρό στην κοινωνία αλλά να απαλλαγεί χωρίς δίκη;

Και στο τέλος αυτοί που επιδίωξαν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος να βρεθούν και κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση από τις μηνύσεις που τους έχει καταθέσει;

Θα το δεχτούν αυτό οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης;

 Απαλλαγή του κατηγορουμένου για σοβαρότατα οικονομικά ελλείμματα χωρίς δίκη;

Ο πρώην δήμαρχος που διατυμπανίζει την αθωότητα του επιθυμεί  να μην δικασθεί καθόλου αφού πρώτα επιδίωξε την αποπομπή των δικηγόρων του δήμου Κύμης Αλιβερίου;

Ο «καθαρός ουρανός» προσπαθεί να γλιτώσει την απολογία του ενώπιον των δικαστικών αρχών;

Εάν είναι αθώος όπως διατυμπανίζει γιατί δεν έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων του αλλά προσπαθεί να βρει πατήματα στους τύπους παρακάμπτοντας την ουσία;

Είναι πρωτάκουστο κάποιος να διατυμπανίζει την αθωότητα του και να μην επιζητεί να την ακούσει στο δικαστήριο αλλά αντιθέτως να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην εκδικασθεί η υπόθεσή του.

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου και του ελληνικού δημοσίου και θα αγωνισθεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης μέχρι και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών και το δημόσιο χρήμα.

Οι δημότες επιζητούν να λάμψει η αλήθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη και η δημοτική αρχή έχει δώσει όρκο να είναι πιστή στο σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά της.

Δεν έχει προσωπικές αντιδικίες με κανένα και ούτε εκδικητικές συμπεριφορές.

Βάσει  αυτού του όρκου πορευόμαστε και στα καθήκοντα μας είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτών μας!

Καλούμε τον πρώην δήμαρχο να έρθει και να αποδείξει στο δικαστήριο την αθωότητα του βγάζοντας την ρετσινιά του κακού δημάρχου και του κάκιστου διαχειριστή δημοσίου χρήματος από πάνω του μέσα από μια δίκαιη δίκη και μια ακροαματική διαδικασία στην οποία όπως αρέσκεται να λέει για λαϊκή κατανάλωση «θα λάμψει η αλήθεια» ..

Διαφορετικά θα μείνει με τη ρετσινιά και με τις κατηγορίες να πλανώνται στην τοπική κοινωνία που ζητά να πέσει άπλετο φως στην περίοδο της δημαρχίας του.

Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο ..θα νικήσει το φως της ακροαματικής διαδικασίας ή το σκοτάδι της παραγραφής των αδικημάτων;